Här är alla Royal-fartyg med vattenrutschbanor

Adventure Beach har vattenrutschkana. Foto: RCCL.

Jag vet att jag inte är den enda som blir alldeles till mig av kryssningsnyheter, särskilt inte när de rör nya fartyg och spännande upplevelser till havs! När nu Oasis 3 har fått ett riktigt namn blir det också mycket mer verkligt och hanterbart i tanken, eller hur? Harmony of the Seas…man riktigt känner hur harmonin sprider sig i kroppen 🙂 .

Kanske för att bredda upplevelsen av harmoni ombord har de satsat på mer yta bar för vuxna. Vuxenområdet Solarium, ett inomhuspoolområde dit ingen under 16 år har tillträde, lär bli större på Harmony of the Seas.

På systerfartyget Allure of the Seas ligger detta område under glastak, har gott om relaxbäddar, en lite större pool samt flera bubbelpooler. Här finns också en servering som kvällstid omvandlas till en läcker specialrestaurang, Solarium Bistro. Vi prövade den när vi senast var ombord på Allure of the Seas som i alla fall då hade det brasilianska churrascaria-konceptet. Suveränt!

Solarium Bistro blir kvällstid Samba Grill. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vad vi också hittills vet är att fartyget får vattenrutschbanor. ”Rederiets första” var det någon amerikansk bloggare som skrev. Nja, inte direkt, säger jag. Visst, av den här storleken (att döma av som det ser ut på bilderna) så ja. Men det är inte de första vattenrutschbanorna ombord i rederiets historia.

RCI_Adventure_Waterslide_low
Foto: RCCL.

Även om det inte är något man skriker högt om (kanske för att de är blygsamma jämfört med de som finns ombord hos Norwegian Cruise Line, Carnival Cruises, Disney Cruises och MSC Cruises) så erbjuder faktiskt hela sju fartyg i Royal Caribbeans flotta möjligheten att susa ner i en vattenfylld kana.

Fartygen med vattenrutschbana, alla i Radiance-klassen plus tre i Voyager-klassen, är följande:

  • Brilliance of the Seas
  • Jewel of the Seas
  • Radiance of the Seas
  • Serenade of the Seas
  • Adventure of the Seas
  • Explorer of the Seas
  • Voyager of the Seas

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier