Här är det bäst att kryssa nu!

De flesta destinationer bjuder på både strand och stad, sol och aktivitet. Pressbild, MSC Cruises.

Många frågar mig, när ska man kryssa? Det är som att fråga en vinexpert vilket vin man ska dricka till maten! 🙂 Svaret är att det förstås helt beror på vilken mat som serveras, vilket tillfället är – kanske till och med sällskapet och tiden på året.

Kryssningsårets månader

Samma sak är det med kryssningar. Visst kan man i vissa delar av världen kryssa året om, som Karibien till exempel. Men som ni vet har inte vädret där varit det bästa på sistone (en risk man får ta om man åker mellan maj-oktober/november).

Själv har jag gärna ett ”kryssningsår” där jag olika tidpunkter på året tänker olika destinationer. Det har också att göra med hur lång ”ledighet” (fast i mitt fall är det ju jobb, dock ledighet från skrivbordet på kontoret) jag kan ta.

Väder och avstånd

Nu till exempel, jag vill inte åka till USA/Karibien och inte bara på grund av vädret, det är också för långt tycker jag om jag kan inte kan vara borta minst två veckor, vilket jag inte kan nu. Alltså blir det till att kryssa på hemmaplan – det vill säga Östersjön som jag alltid kryssar mycket på och skriver om som ni vet – eller destinationer en sådär 5-6 timmar bort.

MSC Musica i Venedig, pressbild.

Medelhavet kan visserligen bjuda på sköna temperaturer ända in en bit i oktober, men senare blir det liksom varken hackat eller malet. Istället vänder jag då blicken mot antingen Kanarieöarna -eller Dubai!

Kryssningar med MSC Cruises

Vi har kryssat mellan Kanarieöarna för ett par år sedan, en väldigt trevlig resa ni kan läsa massor om här på sajten (bara sök på MSC Armonia eller Kanarieöarna), men senast var det Dubai vi utgick ifrån och även den kryssningen gjorde vi med MSC Cruises (fartyget MSC Fantasia).

Fairmont the Palm, Dubai. Pressbild.

Dubai är ju en stor lockande destination i sig så vi passade på att spendera ett par dagar på plats innan vi började vår kryssning, och hotellet som vi då bodde på och som jag gärna vill berätta om i nästa inlägg heter Fairmont The Palm. Letar ni ett riktigt lyxigt, bekvämt hotell som dessutom ligger ute på The Palm – this is it!

Ps.
I år är det MSC Fantasias systerfartyg MSC Splendida som gör Dubai-kryssningarna. Bokar man före 31/10 ingår dryck (vid måltiderna om man bokar en utsideshytt och obegränsat dygnet runt om man bokar balkonghytt)!

Vill man istället ut till Kanarieöarna med samma rederi, MSC Cruises, avgår både MSC Orchestra och MSC Fantasia från Barcelona och angör någon hamn på någon av Kanarieöarna i vinter. 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier