Här arbetar thailändska kungens massageterapeut!

När jag ändå är inne på vår atlantkryss med Queen Mary 2 (Cunard) passar jag på att berätta om de övriga spabehandlingarna jag testade också (ja ursäkta alla spa-ointresserade, ni andra; läs och njuuuut ;-)):

Mitt första positiva intryck av Canyon Ranch SpaClub befästes än mer efter att jag hade haft en pratstund med spacheferna Nenad Trampa och hans högra hand Amanda Wilson.

–       Queen Mary 2 är det enda fartyget i Cunards flotta som har Canyon Ranch SpaClub, berättade Nenad och fortsatte; Cunard ville ha något annorlunda på sitt flaggskepp QM2 som lanserades för 10 år sedan. Canyon Ranch har en mer holistisk approach som är väldigt uppskattad bland gästerna.

Utöver en omfattande spameny med många behandlingar innehåller också konceptet särskild spamat som Canyon Ranch chefskock Scott Uehlein har tagit fram.

–       I huvudrestaurangen här ombord på Queen Mary 2 finns flera av hans sparätter på menyn och kockarna är utbildade av Scott Uehlein själv, berättar Nenad.

Förutom massörer och spaterapeuter har vi också en akupunktör, en kiropraktor, två fitness-specialister, dietister och zonterapeuter. En av de imponerande behandlingarna jag testade var Ai-Shiatsu som utförs med fötterna. Terapeuten hänger i träribbor i taket och masserar med fötterna och går på kundens rygg. Väldigt effektivt om man har djupa knutor som behöver lösas upp.

En annan spännande behandlingsmetod är akupunktur. Jag bestämde mig för att prova en föryngrande nålsession för ansiktet. Dr. Julianna från Rio, Brasilien, började med att känna på min puls. Sedan placerade hon ut nålar i ansiktet men också på magen, ben, händer och fötter för att uppnå en kroppslig helhetsbalans.

I behandlingen ingick även cranosacrialterapi, lätt massage samt extra näring för ansiktshuden med en kräm från märket Red Flower. Behandlingen kändes fantastisk och jag fick stort förtroende för Julianna som också lärde mig några övningar att fortsätta med hemma.

Den sista behandlingen jag provade var en thaimassage. Terapeuten Jintana hade en spännande bakgrund; hon hade arbetat som massageterapeut åt den thailändska kungafamiljen!

Självklart kändes det enormt lyxigt att bli behandlad av en så välrenommerad terapeut och jag behöver väl knappast förtydliga att jag fick en crème de la crème av thaimassager?!

Canyon Ranch SpaClub på Queen Mary 2 övertygad verkligen i fråga om äkta engagemang och ambition att öka sina gästers hälsa. Skulle du ha möjligheten rekommenderas ett besök här varmt. Kryssningen kan bokas med exempelvis Globetrotter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier