Het dag i Palma, och detta med shuttle

På vår sista kryssningsdag gled MSC Meraviglia in till Balearernas största ö – nämligen Palma de Mallorca. Solen sken redan generöst och värmen steg för varje minut. Vi hade fått information till hytten att man kunde åka med en shuttlebuss intill stan från kryssningshamnen för 12.99 euro per vuxen och 10.99 euro per barn. Kristofer tog snabbt reda på om och i så fall hur vi kunde lösa det på egen hand, och meddelade att det var så nära till en busshållplats att vi lika gärna kunde testa det.

På busshållplatsen var det kö, och alla bar mask. Vi kom med den andra bussen som kom och uppmanades av chauffören att sätta på oss våra masker. Att vi fick åka ganska långt för att nå centrala Palma gjorde inte så mycket. För cirka 9 euro för 2 vuxna och 1 barn fick vi en ganska bra sightseeing på köpet! Genom att simultant hålla koll på google maps var vi befann oss på ett ungefär kunde vi avgöra när det var dags att gå av.

Mysiga kvarter

Vi rörde oss mestadels runt kvarteren Sant Nicolau, La Lottja-Born och Sindicat. Det enda målet för dagen vi hade var att ta in Palma på bästa sätt! Det var stekhett så det blev en och annan glass och när det var lunchpaus sörplade vi snabbt i oss våra juicer och öl. I shoppingväg hittade vi lite kläder och ett par läckra planscher i art deco-stil som ska ramas in snyggt.  

Det är ju inte svårt att förstå varför så många svenskar köper sig en lägenhet här, och det är inte heller svårt att själv börja drömma! 🙂 Dessutom som det faktiskt utgår en del kryssningar från Mallorca, även om väl utbudet är bredare i storstäder som Barcelona, Rom och Marseille.

När vi tagit oss fram till den stora katedralen och njutit av utsikten samt fartyget på håll kände vi att det var dags att runda av vårt besök. Det hade varit en het dag i Palma! Men hur skulle vi ta oss tillbaka till fartyget?

Nästa gång tar vi taxi

Tillbaka till fartyget blev det taxi, vid det laget var vi rätt möra och det visade sig att det inte kostade mer än bussen så nästa gång åker vi bara taxi! Detta var ju sista dagen på vår kryssning så med det får vi runda av denna bloggserie för denna gång och tacka för att ni har läst. 🙂 Ni har väl sett filmen med mina 10 favoriter på MSC Meraviglia? Om inte, klicka på bilden nedan:

Vi hade en inte helt smidig sista morgon tyvärr. Dels visade det sig vara lättare sagt än gjort att gå av (Meraviglia hade problem med sina maskiner som scannade korten plus att vårt ombordkonto inte hade ”stängts” korrekt trots sent nattbesök i receptionen), dels kom vårt bagage bort! Det kom i alla fall inte ut till bagagebandet i tid. Vi höll faktiskt på att missa flyget på grund av den här incidenten, men allt gick bra till slut i alla fall och bagaget har hittat hem till oss igen.

Jag kanske drar denna historia i detalj en annan gång, men nu är det dags att stänga väskorna på nytt för om bara några timmar faktiskt bär det av igen ut till havs…. 😉

Följ mig gärna på Instagram, Facebook och Youtube om du inte redan gör det, och jag blir jätteglad för kommentarer på alla dessa kanaler så lämna en rad vetja! 😉

Hoppas ni har en trevlig sommar!

2 kommentarer på “Het dag i Palma, och detta med shuttle

    1. Att kryssa är fantastiskt! Man får se mycket på en och samma resa men behöver bara packa upp en gång.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier