Höst=kryssningslängtan

NCL Getaway Nassau
Norwegian Getaway, Nassau. Foto: NCL.

Nu när hösten börjar göra sig påmind vaknar förstås min kryssningslängtan till varmare breddgrader. Eftersom agendan inte tillåter att jag åker iväg just nu, tänkte jag istället berätta om – och förhoppningsvis inspirera till – en kryssning vi gjorde i vintras och som jag inte hann lägga upp så mycket information om just då. Nämligen den med Norwegian Getaway i Karibien.

I några dagar till är det rederiet Norwegian Cruise Lines nyaste fartyg (inom kort lanseras ju nämligen Norwegian Escape). Norwegian Getaway är systerfartyg till Norwegian Breakaway och har plats för 4500 gäster som max. Fartyget kom våren 2013 då jag också var ombord på lanseringen av det. Men, en sådan invigningstur är intensiv och man hinner inte allt så detta återbesök med en vecka ombord var välkommen research-tid.

Rutten vi gjorde startade i Miami, som är fartygets hemmahamn. Sedan fortsatte vi ut till de karibiska öarna St. Maarten, St. Thomas och Nassau. Den vanligaste rutten fartyget gör nu i år, ja faktiskt ända fram till april 2017, är en sjunätters i västra Karibien, fortfarande från/till Miami. Under veckan lägger man till i Great Stirrup Cay (Norwegian’s privata ö i Bahamas – ett ämne jag för övrigt snart kommer ut med en artikel om), Ocho Rios/Jamaica, George Town/Grand Cayman och den mexikanska ön Cozumel.

Bäst pris har en udda 6-nätters med avgång 16 november, om man har möjlighet att vara lite spontan att sticka iväg då. Den kostar från 5000 kronor medan de senare (enligt den rutt jag listade här ovan) kostar från cirka 9200 kronor.

Men innan du bestämmer dig vill du förstås veta mer! Jag ska som sagt försöka lägga upp mer info de kommande dagarna från vår kryssning för att ge en bild av hur fartyget och rederiet är. Men jag kan säga redan nu att vi hade det mycket bra ombord 🙂 .

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier