Hotelltest: Accra Beach Hotel & Spa på Barbados

Accra Beach Hotel & Spa, sett från min balkong!

En natt före och en natt efter min kryssning med Grandeur of the Seas, bodde jag på Accra Beach Hotel i Bridgetown på Barbados. Detta fyrstjärniga mellanklasshotell ligger på smidigt avstånd från flygplatsen, det tar 15- 20 minuter med taxi.

Standarden på hotellet var helt okej. Inte lyx men inget alls att klaga på. Den största behållningen var läget; Accra Beach ligger precis vid en jättefin strand med kritvit sand och turkost vatten. Helt underbart! Är vågorna lite för kraftiga (om man exempelvis har barn) har hotellet även flera pooler. En av dem är grund från ena sidan och sluttar ner i vattnet vilket passar bra för familjens minsta.

Hotellgäster kan låna solstolar och solparasoll utan avgift och det fanns hela tiden personal på plats. En gång när jag kom till stranden var alla solsängar och parasoll upptagna. Jag behövde bara be dem så slog de snabbt upp ett nytt parasoll till mig samt bar fram en solsäng. Poolhanddukar fanns också att få (de hämtade även detta till mig när jag bad dem :-)).

Rumstandard

Rum finns både med och utan balkong samt mot havet eller gatan på framsidan, så se till att få ett med balkong mot poolområdet och havet för det är klart trevligast.

Bästa utsikten, men man kan också få vy mot gatan.

Rummet var stort men lite kalt. Kallt också tills jag listat ut hur AC.n fungerade (jag stängde av den helt – inte åker jag till Karibien för att frysa!). Badrummet var inte jättestort men fräscht och hade schampo, balsam samt body lotion. Det fanns också kaffebryggare samt vattenkokare, tepåsar och kaffe på rummet vilket var bra. På så sätt kunde jag koka vatten och slapp köpa hela tiden, även om de faktiskt sa att man kan dricka vattnet på Barbados.

Mitt rum första natten.

Sängen var skön och rummet hade även fåtölj med fotpall samt skrivbord, tv, byrå och möbler på balkongen.

Personal och restaurang

Personalen i receptionen var lite sammanbiten. Det var inga stora leenden som mötte även om jag lyckades få i alla fall en av dem att tina upp och skratta lite vid ett tillfälle. Jag kände igen detta från andra karibiska öar, de är inte otrevliga men kanske inte bjuder till på samma sätt som vi är vana vid på andra håll.

Hotellets lobby.

Hotellet har en restaurang, en lobbybar, en strandbar samt en poolbar. Frukost ingick och den var bra med lite av varje, både flingor, youghurt och frukt liksom varma alternativ och sallad samt lite bakverk med mera. Kaffe serverades vid bordet, juicer fanns också att ta. Se dock upp för fåglarna om du sitter ute – de ryggar inte för att norpa delar av din frukost om de kommer åt!

Stekta planties (bananer) och rökt marlin gav lokal touch på frukosten! 😉

Accra Beach ska ha ett spa också men jag letade faktiskt aldrig upp det, mest kanske för att det kändes lite konstigt att gå på spa i covid-tider men också för att jag med mina korta övernattningar på en natt i taget (en före och en efter min kryssning) inte riktigt var fokuserad på spa – jag prioriterade sol och bad!

I ena änden av stranden börjar en strandpromenad också där jag strosade en morgon. Riktigt mysigt med någon restaurang på vägen, lite palmer och bänkar att slå sig ned på i skuggan.

Återbesök? Gärna!

Skulle jag kunna tänka mig att åka tillbaka till Accra Beach Hotel? Absolut! Gärna till och med. Mest tack vare läget mitt på stranden och närheten till flygplatsen. Det var också smidigt att det fanns ett litet shoppingcentra mitt över gatan med ”food court” och enkel mat att köpa både att äta på plats eller att ta med (en hamburgare med mycket pommes frites kostade runt 80 kronor). Smidigt när man har barn.

Tips! Hålla reda på om priserna du betalar är i östkaribiska dollar (EC) eller amerikanska dollar (USD) – det är stor skillnad. 1 USD är nästan 3 EC, 1 EC är 0,37 USD. På en 1 EC går det cirka 3,50 SEK.

Priset då? Nu i mars kostar ett dubbelrum ca 2000 kr/natt. När detta skrivs 2022-02-18 krävs negativt PCR-test för att få komma in i Barbados, att man fyller i ett inreseformulär samt bär munskydd överallt – även utomhus om man är nära andra. Eftersom vi lever i föränderliga tider, kolla alltid vad som gäller på Sweden Abroad.     

Följ Seafun i realtid på instagram och facebook – på resor hinner jag sällan blogga men lägger alltid upp stories och någon post per dag i alla fall! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier