Hotelltest: Fairmont the Palm

Fairmont the Palm, pressbild.

Redan när vi körde in på uppfarten till femstjärniga Fairmont The Palm kände vi att hotellet var något alldeles extra. Vi hade bokat två nätter där före vår Dubai-kryssning med MSC Fantasia i december förra året. Utanför entrén stod flera fina bilar, bland annat en Audi R8, en Lambourghini och en Rolls Royce.

Adress: Palm Jumeirah

Hotellet ligger på Palm Jumeirah, precis vid en stor strand, med vy över Dubai Marina och den arabiska gulfen. Eftersom det kan bli rätt hett i Dubai såg man att folk gärna var ute rätt tidigt på morgonen och flanerade utmed stranden och sedan kom igen senare när solen inte stod lika högt. Utanför i vattnet kunde man på håll se jättelika lyxyachter, som sagt…detta är ju Dubai…

Stranden nedanför Fairmont the Palm, med Dubai Marina i bakgrunden. Foto: Heidi Rovén.

Lobbyn var stor och pampig, överallt var det luftigt och elegant. Det fanns gott om faciliteter från flera butiker med allt vad man kan behöva i klädväg, presenter, souvenirer men också gym med bastu och ett separat förstklassigt spa, Willow Stream Spa, med en lång lista behandlingar. Här testade jag en lyxig ansiktsbehandling från Kerstin Florian.

Här testar jag ansiktsbehandlingen Caviar AcuLift, från Kerstin Florian. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Eftersom vi var där i jultid var hela hotellet dekorerat med julpynt. Granen i lobbyn var enorm och det fanns en hel liten vinterklädd minivärld att titta på liksom att deras café gjorts om till ett gigantiskt (ätbart) pepparkakshus! Typiskt Dubai! Äldste sonen var förstås överförtjust. 🙂

Vi besökte Fairmont the Palm i juletid, vilket märktes på hotellet! Foto: Heidi Rovén.
Detalj av juldekorationerna på Fairmont the Palm. Foto: Heidi Rovén
Som en saga; cafét på Fairmont the Palm hade klätts in i pepparkaka! Foto: Heidi Rovén.

Vy över Dubai Marina

Rummet var rymligt och elegant med en stor balkong som närmast liknade en terrass. Härifrån hade vi utsikt bukten och kvällstid var det mäktigt när man kunde se Dubais ljus och skyline på håll samtidigt som man visste att vi befann oss ute på den konstgjorda ön The Palm.

Vårt fina rum på Fairmont the Palm. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Vy från hotellbalkongerna, pressbild Fairmont the Palm.

Poolområdet ligger mellan hotellet och stranden och består av flera olika bassänger och delar. En har två nivåer och är inbäddad i en palmträdgård, det finns också en grundare samt en halvt skuggad lekavdelning med sprutande fontäner där vår äldste son tyckte det var jätteskoj att springa omkring! Däremellan finns olika dekorativa vattendelar liksom fåtöljer i skuggan av palmerna, solsängar och jättelika bäddar som hela familjen fick plats på. 🙂

Sol, skugga, palmer och utsikt – allt man behöver! Foto: Heidi Rovén.
Poolområdet på Fairmont the Palm, Foto: Heidi Rovén.
Lekfull fontänavdelning på Fairmont the Palm, foto: Heidi Rovén.
Isac hade jättekul i fontänerna på Fairmont the Palm! Foto: Heidi Rovén.
Isac ger tumme upp och Theo vinkar hejhej! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Sex restauranger med fantastisk mat

Vi njöt verkligen av vistelsen här, inte minst av maten. Eftersom Fairmont the Palm är en stor resort fanns hela sex restauranger. Frukost och även en brunch åt vi på Flow Kitchen. Utbudet här var så brett att till och med kryssningsfartygen låg i lä. Det fanns enormt mycket att välja på, från smaker från Mellanöstern, Indien och Asien till Medelhavet. Maten stod uppdukad vid olika stationer, buffér, uppdukade bord…kockar lagade samtidigt som det fanns en ”grönsakshandlare” som kunde pressa juicer… det tog liksom aldrig slut!

Flow Kitchen, Fairmont the Palm. Foto: Heidi Rovén.
Bufféutbudet på Flow Kitchen, Fairmont the Palm var enorm. Foto: Heidi Rovén.
Kockarna på Fairmont the Palm, lika glada som de lagade god mat! Foto: Heidi Rovén.

Trevligt var också att under den familjeanpassade brunchen fanns ett eget rum för barnen. Även här bågnade borden av godsaker, exempelvis klubbor, bakelser och olika cupcakes. För att föräldrarna skulle få lite lugn och ro hade barnen också underhållning i form av en trollkarl, de kunde även få ansiktsmålning, ballonger med mera.

Isac hade svårt att välja vill jag lova! Foto: Heidi Rovén.
Allt ska vara skoj på en barnbuffé, även tallrikarna! Foto: Heidi Rovén.
En trollkarl underhöll på Flow Kitchen Family Brunch, som faktiskt vunnit pris! Foto: Heidi Rovén.

Vi vuxna njöt av miljön och maten – som faktiskt var helt otrolig. Favoriterna skaldjur inklusive ostron, sushi och sashimi var det bara att frossa i liksom allt tänkbart och otänkbart annat från världens alla hörn. Efterrättsbordet var to-die-for…ja se bara på bilderna här nedan!

Dessertbordet på Fairmont the Palm, foto: Heidi Rovén.
Dessertutbudet på Fairmont the Palm innehöll också mycket godis…mums! Foto: Heidi Rovén.
Mer läckra sötsaker…foto: Heidi Rovén.

Från indiskt och asiatiskt – till brasilianskt

En av kvällarna testade vi dessutom deras brasilianska restaurang Frevo. Jag älskar konceptet churrascaria och här fick vi ta del av det igen. Desserten var ett helt litet skådespel där de la ut ingrediens efter ingrediens på en pappersduk på bordet. Sedan var det bara att ta för sig!

Frevo är den brasilianskt inriktade restaurangen på Fairmont the Palm. Foto: Heidi Rovén.
Frevo hade också en buffé där man tog sallad och tillbehör till köttet. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
En speciell efterrätt, eller sobremesa som det heter på portugisiska! – utlagd direkt på bordet. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Oavsett om man vill ha en riktig lyxig långsemester på land eller som vi, spendera ett par nätter i samband med en kryssning, kan vi varmt rekommendera hotellet Fairmont The Palm.

MSC Fantasia, pressbild.

Det finns flera rederier som har kryssningar i Mellanöstern som startar i Dubai. MSC Cruises, som vi kryssade med, har ett antal avgångar med lite variation på destinationerna som går mellan december till mars.

Räkna med temperaturer på ungefär 23-29 grader dagtid under den här perioden, väldigt behagligt med andra ord!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier