Hummer ingår fortfarande hos Carnival!

Hummer är den perfekta rätten både på nyår och kryssning! Foto: K. Scheiderbauer.

Hummer är något man gärna äter såhär års, inte minst på nyår. Vi åt det nyligen ombord på vår kryssning med Carnival Breeze! 

Vi hade ganska låga förväntningar inför kryssningen. En kryssning i Karibien med rederiet Carnival kostar från ynka 3000 kronor. Vi hade träffat folk på andra kryssningar som inte varit helt positiva till Carnival. Vi hade i och för sig träffat andra som varit positiva också, men ändå. Vi kände en viss oro och bestämde oss för att därför inte förvänta oss något extra.

Lågprisrederiet serverade hummer

Därför tappade vi helt hakorna när vi i den stora matsalen blev serverade hummer den första galakvällen (hos Carnival kallad cruise elegant)! Hummer till havs är en klassiker som mer eller mindre varit standard inom kryssningsindustrin men för några år sedan började bli alltmer sällsynt. Eller rättare sagt, det går att få men till en extra kostnad, ofta 20 USD eller mer.

När det är en av de lite finare kvällarna spexas det också lite extra ombord, som här när servitörerna hade parad!

Ombord på Carnival Breeze stod det alltså på den vanliga menyn som ett huvudrättsalternativ UTAN extra kostnad och dessutom i den allmänna restaurangen öppen för alla, den som ingår i kryssningsbiljetten.

Valet var lätt, självklart skulle vi äta hummer! In beställdes champagne kvällen och menyn till ära och efter att vi mumsat i oss gratinerade ostron till förrätt var det dags för hummern.

Klart att det ska vara champagne till hummern!

En perfekt kväll

Storleken var generös och smaken var god, ja faktiskt var den perfekt. Jag har ätit ganska många humrar i mina dar’, inte bara på mina Karibienkryssningar utan även på Östersjön eftersom jag flera år i rad haft i uppdrag att testa och jämföra Östersjörederiernas utbud och kvalitet.

Hos Carnival lös de träiga lite sega humrarna liksom sin negativa motpol med sin frånvaro. Här var de stora saftiga och läckra med helt lagom tuggmotstånd, vi njöt verkligen av både dem och kvällen!

Desserterna vi valde, crème brûlee och en bakad chokladfondant, blev pricken över i:et. Såhär ska det smaka när man kryssar och mår gott!

En perfekt créme brûlée med knäckigt sockerlock.
En bakad chokladefterrätt, varm och mustig i chokladsmaken med glass till! Mums!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier