hurtigruten-hundspann

Igår anlände vi till en vinterklätt Tromsö där vi startade med en utflykt ut i vildmarken innan vi klev ombord på Hurtigruts-fartyget Trollfjord. På Vildmarkscenter har de runt 300 hundar, Alaskan Huskies, som man kan åka hundspann efter.

Som max kan de ta emot 90 gäster åt gången och man åker 2-3 personer i varje släde. Varma kläder får man låna, även mössa, vantar och skor. Trots att det bara var eftermiddag var det redan mörkt. Efter en kort genomgång och att vi fått hälsa på deras valpar placerades vi ut i de olika slädarna och åkte iväg.

Hundarna ylade och snön yrde när vi for iväg genom snön! Vi drogs av 10 hundar mellan 9 månader och 10 år. Vår ”usher” Kristin gjorde olika ljud som talade om för hundarna om de skulle bromsa, springa på, dra åt höger eller vänster.

Vi satt på varma renskinn och hade filtar över oss, ändå blev vi kalla om tårna så att klä sig riktigt varmt är att rekommendera. Turen varade en halvtimme vilket var lagom. Efteråt blev vi bjudna på kött- och grönsakssoppa, te och kaffe och chokladkaka. Isac fick en liten tetra med saftjuice och frukt. Vi satt i ett mysigt trähus, rustikt på djurskinn, väldigt mysigt!

Det var ett häftigt vinteräventyr som man absolut ska prova om man får chansen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier