Hytterna hos Norwegian Cruise Line

Redan sedan Norwegian Epic har hytterna varit oförskämt fräscha med modern designkänsla. Just Epic hade dock några lite väl innovativa lösningar som visade sig vara mindre praktiska; skjutdörrar till wc och dusch (istället för de traditionella badrummen) gjorde de olika hygieniska besöken ljudliga (särskilt problemfyllt om man har sovande barn i samma hytt)…och en fartygstoalett som spolas låter dessutom ungefär som på flygplan om inte mer.

På Breakaway hade allt detta tagits i beaktning och justerats. Man behöll den fräscha känslan men gick tillbaka till vissa mer traditionella lösningar. Samma sak gäller på systerfartyget Getaway.

_MG_4040

Själv hade jag nu under mina premiärkryssningsdagar på Norwegian Getaway en minisvit på däck 11. Smal passage när man kommer in vilket fungerar fint för ett par men mindre bra om jag rest med familj och barnvagn. Den lilla balkongen rymmer precis två stolar och står de snett får man plats med benen också :-).

De beiga väggarna och den mörka glansiga träfanéren matchas upp av färgglada tavlor och lila accenter i kuddar och annat. Snyggt och elegant. Badrummet är rymligt och har ett långt dubbelhandfat samt en stor dusch med hållare fyllda med schampo och shower gel.

Jag gissar att soffan går att bädda och det finns bra med utrymme att förvara sakerna, i alla fall tillräckligt. Platt-tv:en är infälld i väggen och en rejäl hårfön finns också i hytten. Ingen badrock eller tofflor dock.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier