SeaFun träffar Holland America Line

prinsendam

Idag står en visning av fartyget ms Prinsendam på programmet. Fartyget ligger inne i Stockholm, Frihamnen, under dagen.  Att visa upp sina fartyg när de ligger i hamn under en kryssning är ett vanligt sätt från rederiernas sida att göra sig mer kända för press och allmänheten.

Många resebyråer ordnar visningar med fina luncher för cirka 150-200 kronor. (Den som är intresserad kan ta kontakt med researrangörer som Wondercruises och Globetrotter som brukar ha ett gediget sådant här visningsprogram, dock mest under sommaren så det är inte säkert att det finns några visningar kvar för i år…).

Ms Prinsendam tillhör rederiet Holland America Line, som har 15 premiumfartyg i flottan och årligen angör 320 hamnar i mer än 100 länder. Kryssningarna varierar från 2-dagars upplevelser till turer på mer än 100 dagar, så kallade Grand World Voyages. Att kryssa med Holland America Line passar den som gillar mellanstora fartyg, personlig service, och en sofistikerad, nedtonad atmosfär. Barn- och familjeaktiviteter finns, även om det inte är den primära målgruppen.

Rederiet grundades 1873 med huvudkontor i Rotterdam. Eftersom seglatserna tog passagerare över till Amerika och New York, blev rederiet snabbt känt som Holland America Line. Ursprungligen var rederiet inriktat på att föra emigranter från Europa över till USA. År 1895 erbjöd Holland America Line sin första kryssningssemester, vilket blev huvudfokus för verksamheten från 1971.

Tidigare intryck av Holland America Line har varit väldigt positiva. Utrymmen och design har en elegant touch med behagligt, nedtonat uttryck. Maten har varit ypperlig och servicen likaså. Det ska bli spännande att se vad dagen ger och få veta mer om såväl rederi som fartyget ms Prinsendam!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier