IMG_20150519_122658_low

Royal Caribbean International rekommenderar att man checka in online i förväg. Detta ska senast ske fyra dagar före avresa. Till kryssningsterminalen i hamnen bör man anlända i god tid. Ibland får man veta exakt när man bör vara där (de sprider ut tiderna för gästerna så att inte alla ska komma samtidigt).

I Allures fall här i Barcelona gällde inte senare än 90 minuter före avgång. Då räknar rederiet med att man inte tänker delta på kryssningen och resan anses som avbokad. Man har då heller inte rätt att avbeställa eller få tillbaka några pengar för kryssningen.

Jag hade lyckats göra rätt på allt detta i alla fall, jag hade skrivit ut mitt SailSet-dokument som ska visas upp tillsammans med passet när man kommer till kryssningsterminalen. Men en detalj missade jag…

Vi är några stycken i vår lilla grupp så när en av de andra tittade på sitt dokument i taxin och sa att vi skulle till terminal C tittade jag inte ens på mitt, jag tänkte helt enkelt inte på det. Det borde jag ha gjort. I terminalen blev jag stoppad, jag skulle checka in i terminal B – vilket stod klart och tydligt högst upp på pappret…

Djupa suckar samtidigt som jag tyckte det var lite bra; mina missar gör att jag kan tipsa er kära läsare om vad NI ska undvika att göra fel. Jag sparar er tid och besvär! Visst är det bra? 🙂 (sedan kan jag medge att det är lite pinsamt att just jag som ska vara en van kryssningsresenär missar de här sakerna, å andra sidan är varje rederi, fartyg, kryssning och avgångshamn unik så det dyker alltid upp saker man inte varit med om förut).

En gratis shuttlebuss går mellan terminal B och C så det hela var löst på ett par minuter, däremot var det hysteriskt mycket folk som ville checka in samtidigt plus att en del incheckningssystem låg nere varför vissa köer stod helt still.

Med lite fix och trix var jag i alla fall snart ombord och personalen i terminalen var både trevlig, hjälpsam och tålmodig så jag kan inte säga annat än att det ändå löste sig bra till slut.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier