Incheckning i Värtahamnen

img_20161119_190213_low
Liten kille vid stort konstverk; ”Cut Open Strip Painting” av Matthias van Arkel. Foto: Heidi Rovén

I lördags kväll anlände vi i sista stund till den nya kryssningsterminalen i Värtahamnen för att checka in på Silja Galaxy. Vi hade kommit iväg sent hemifrån och hade vi inte hunnit med en tidigare tunnelbana från T-Centralen tror jag nästan vi hade kommit för sent! Nu hann vi – med 12 minuters marginal! 🙂

Den nya terminalen på Hamnpirsvägen 10 i Värtahamnen i Stockholm ligger nära den gamla som nu är riven. Man får gå en del genom långa gångar (väska som går att rulla rekommenderas) men väl framme är den nya terminalen väldigt fräsch och STOR.

Det jag inte gillade var att alla rökare samlades utanför ingången. Särskilt som det just där är tak och väggar vilket gör att röken blir mer koncentrerad. Det var som att gå igenom en mur av rök för att ta sig in.

Det andra jag tyckte var märkligt var att när vi gick av efter kryssningen fick alla gå genom en rätt smal gång, medan man visste att den jättestora hallen fanns alldeles intill. Det blev lite flaskhals och köbildning vilket var trist när man bara ville ut och hem.

Förutom dessa saker är det förstås roligt att vi fått en så ny fin kryssningsterminal att åka från nu i Stockholm. När man ska checka in kan man både göra det i en manuell disk med personlig service eller välja self-service i en av incheckningsmaskinerna. Mycket smidigt!

Nära där man tar sig genom spärren och visar sitt hyttkort och legitimation finns ett stort konstverk av Matthias van Arkel som heter Cut Open Strip Painting och som består av olikfärgade plastremsor. Det är riktigt effektfullt, jag gillar den!

I nästa inlägg ska jag berätta om själva kryssningen och julbordet som vi var ombord för att testa.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier