Incheckning med MSC Cruises i Barcelona

Efter en god frukost på vårt övernattningshotell TRYP Barcelona Aeropuerto Hotel, tog vi en taxi till hamnen.

Transfer till hamnen i Barcelona

Förr om åren sa vi alltid att Barcelona var en så bra avgångshamn eftersom det var nära flygplatsen, och därmed blev det också billigt med taxi. Då låg priset runt 20-25 euro.

Sedan märkte vi plötsligt att priset hoppat upp, för något år sedan vill jag minnas att vi betalade 34 euro, en rätt rejäl höjning! Det verkade som att de kommit på att de kunde slå mynt av alla turister som tog sig mellan flygplats och hamn, men säkert beror priset även på fasta avgifter för taxibolagen, precis som vi har hemma på Arlanda.

Eftersom vi denna gång åkte ungefär samma sträcka, flygplatshotell till hamn, trodde vi att det skulle kosta ungefär samma – men icke. Priset blev 26 euro (plus dricks), bra mycket billigare. Skumt!

Incheckning och terminal

Ett par ord om incheckning också. Jag brukar göra online-check in hemifrån men hade inte hunnit denna gång, ändå gick det supersnabbt och smidigt.

MSC Cruises är lite speciella på ett par punkter då de har börjat med porträttfotografering och kontokortsregistrering ombord, inte i terminalen som brukligt är hos de flesta andra rederier.

Kort registrerar man för att slippa köa sista dagen i guest relations/receptionen, då dras eventuella kostnader (inköp, dryck, spa etc) automatiskt och man kan bara gå av (om allt stämmer vill säga, kolla din slutnota som skickas till hytten vanligtvis kvällen före).

Foto är för att identifiera att den som visar sitt seapass/hyttnyckel (framförallt vid på- och avstigning) verkligen är rätt person.

Ytterligare en sak vi la märke till var det nya shoppingområdet i kryssningsterminalen, direkt efter incheckningen; la plaza. Det hade enligt uppgift öppnat för bara tre månader sedan och var således mycket fräscht!

I nästa inlägg hade jag tänkt berätta om vår hytt här på MSC Seaview!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier