Intyg som krävs nu för att kryssa med MSC Cruises

Frågorna dundrar in. Det är fler som kryssar med MSC Cruises i Medelhavet i sommar! 🙂 Den vanligaste frågan är vilka dokument som krävs vid ombordstigning när man ska kryssa med MSC Cruises. Låt oss reda ut detta men jag vill samtidigt påpeka att alla sådana här uppgifter är dagsfärska, så kolla ALLTID med rederiet innan avresa för kraven kan ändras när som helst.

Här nedan berättar jag om vad som gällde när vi nyligen (juni 2022) gick ombord på MSC Meraviglia i Barcelona för en veckas kryssning i Medelhavet. Det kan skilja sig mellan olika regioner (delar av världen). 

Dessa intyg krävs

  • Alla gäster över 12 år ska kunna visa upp vaccinationsintyg och ha ett negativt testresultat (PCR eller antigen) med godkänt reseintyg på engelska.
  • Det går också bra att visa att man haft covid och tillfrisknat under de senast gångna halvåret PLUS ha ett negativt testresultat (PCR eller antigen) med reseintyg.
  • Barn mellan 2-11 år ska kunna visa upp ett negativt testresultat (PCR eller antigen) med reseintyg.
  • I alla dessa fall får testet inte vara äldre än 48 timmar!
  • Under 2 år krävs varken test eller vaccination.

Vid ankomst till hamnen visade vi dels upp våra covidbevis i Kivra-appen (att vi var vaccinerade). För säkerhets skull; ha även med detta bevis utskrivet på papper! Mobiler kan bli stulna, strula, ha dåliga batterier… Kan du då inte visa upp något intyg kan du bli nedkad ombordstigning i hamnen!   

Vårt negativa antigen-test (inte äldre än 48 timmar) fick vi också visa upp.

Ytterligare en sak som vi behövde ha var försäkring, inklusive ett intyg på engelska som visar att den försäkring du har (via din hemförsäkring eller särskild extra försäkring via MSC) täcker eventuella meravgifter som du kan få om du skulle insjukna i covid.

Ett hälsoformulär per person måste fyllas i också.

Dubbelkolla hemsidan

Vi fick flera mail från MSC Cruises om att ha detta försäkringsintyg, men hade missat dem. Så när sista påminnelsen kom på en lördag hade vårt försäkringsbolag inte öppet. Inte heller hade de någon onlinetjänst för detta (som jag hört att andra har via sina bolag). Det var inte mycket annat att göra än att åka ändå och hålla tummarna. Trots att vi läste att vi kunde bli nekade ombordstigning om vi blev tillfrågade och inte kunde visa upp intyget. Vi åkte så klart och höll tummarna. Det gick bra, men jag rekommenderar er inte att göra detsamma!

OBS – uppdatering – från och med 1/7 2022 kräver inte MSC Cruises längre att man har denna extra försäkring, men det är en strak rekommendation att man har det, då det annars kan bli saftigt dyrt.

Alltså krävs bara nu vaccinationsintyg och negativt PCR/antigen-testintyg.

Nu hittar uppdaterad information på vad som krävs på MSC’s hemsida. Det är en del att läsa men allt står där. Inte minst vilka vaccinationer som är godkända, vad som gäller för andra delar än Medelhavet.  

Självklart ska ni ha er bokning utskriven också samt ha giltiga pass med er och till hands vid incheckning. Det är smidigt att ha laddat ner MSC for me-appen i förväg. Man kan även checka in online hemifrån för att spara lite tid.   

Hoppas detta var till hjälp!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier