Sopot blogg

När man anländer till en ny destination på Birkas långkryssningar har de alltid gratis shuttleservice i hamn även om man inte bokat någon utflykt, en bra service som vi uppskattat mycket. I Gdynia gick vi runt lite på shoppinggatorna och åt lunch på en riktigt polsk restaurang innan vi bestämde oss för att vi ville vidare. Vi frågade vår servitris hur man enklast tog sig till Sopot som vi hört skulle vara en glassig strandort med imponerande träpir.

Vi var framme med pendeltåget på cirka en kvart, en resa som kostade blygsamma 5 kr per vuxen – tur och retur! Isac åkte gratis. Och mycket riktigt var Sopot en fin liten ort proppad med restauranger, barer, caféer och glasskiosker. Vi hann bara strosa runt som hastigast, tyvärr fanns inte tid till att gå ut på den femhundra meter långa piren (där man var tvungen att betala för att få promenera) men det var absolut värt att åka dit. Stränderna ska också vara riktigt fina.

_MG_8112_1

På kvällen hade knattevärdarna aktivitet och middag för alla barn. Fantastiskt tyckte vi som fick en lugn och skön middag på tu-man-hand! 🙂 Efter barnens bus på scen tog Birkas dans- och sångtrupp över med minst lika energiska nummer.

Svetten lackade, dansstegen satt där de skulle och rösterna likaså. De hade behövt en lite större scen för sina yviga nummer men gjorde bra ifrån sig på ytan de hade till förfogande.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier