Karibiskt party – och lättade restriktioner

Jag har just klivit av Voyager of the Seas efter en kort vistelse ombord! Det blev tredje gången för mig på Voyager denna vår och sommar; två fulla kryssningar har jag gjort och så en natt nu.

Härligt med en liten kryssningsdos igen, äta gott, se den suveräna isshowen och så en god natts sömn och smarrig frukost på det. 😉

Det var under senaste besöket i Stockholm då fartyget låg inne över natten som Royal Caribbean passade på att ordna en karibisk fest för särskilt inbjudna, där de även passade på att informera om kommande nyheter och program, inte minst för Karibien då fokus låg på det nu inför vintern.

Den som vill kan se lite bilder i min story på instagram (när det gått 24 timmar lägger jag dem under ”Voyager OTS”-bubblan 😉 )

Royal Caribbeans lättade restriktioner

En annan sak jag tänkte passa på att berätta om Royal Caribbean – som just har att göra med kryssningar till Karibien – är att från den 5 september så ändrar Royal sitt hälsoprotokoll.

Är man vaccinerad behöver man inte längre testa sig. Är man det inte räcker det att man kan visa upp ett negativt antigen/PCR-test. Detta gäller för alla kryssningar på upp till 9 nätter, med undantag från kryssningar från/till Canada och Bermuda samt i Europa där det fortfarande är striktare i många hamnar.

Till exempel behöver alla som inte är vaccinerade testa sig (på egen bekostnad) för att få  gå iland i Grekland. Även den som är på en kryssning som avslutar i Spanien behöver testa sig innan avstigning. Detta kan gälla andra hamnar också så se till att alltid hålla dig uppdaterad, stämma av före avresa (kanske före bokning till och med, det blir ändå en extra slant i och med att det kostar 55 dollar för ett test – Royal Caribbean ombesörjer det rent praktiskt ombord om någon hamn under resans gång kräver det men du får betala själv).

Norwegian Cruise Line startar med liknande lättade restriktioner som ovan från den 3 september och fler följer efter. Det är också just med NCL som min nästa häftiga kryssningsupplevelse kommer att ske; redan imorgon flyger jag nämligen till Island för att vara med på invigningen av nya fartyget Norwegian Prima!

Följ mig på Instagram för att se vad som sker under kryssningen; @seafun.se!  

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier