Kim Novak är ombord!

kim-novak-2014

Det var när jag stod och tittade på en dansklass i Queens Room igår som en medpassagagerare tipsade mig om att Kim Novak är ombord! Kim Novak var stor skådespelerska på 1950-talet och spelade bland annat i Alfred Hitchcocks film Vertigo. Just den filmen visades flera gånger ombord igår och vid ett av tillfällena introducerade Kim Novak själv filmen.

Kim Novak är 81 år, vilket självklart på äkta Hollywoodvis inte syns. Den tidigare skådespelerskan pratade inlevelsefullt och länge om såväl filmen Vertigo, hennes personliga favorit, som sin motspelare James Stewart och Alfred Hitchcock.

Idag ägnar hon sig åt sin tidigare karriär, det hon sysslade med innan hon – som hon själv beskrev det – ”av en slump” kom in på skådespeleriet, att måla. Innan hon lät ljuset slockna och filmen börja promotade hon sin sajt för sitt måleri.

På däck 2 finns en passage med stora svartvita bilder och information om andra kändisar, skådespelare och jetsetare från främst 1950-talet som kryssat med Cunards olika fartyg. Här kan man till exempel se och läsa om Ginger Rogers, Rita Hayworth, Elizabeth Taylor med flera. Några moderna exempel på kända personer som varit ombord är Rod Stewart, Lenny Kravitz och George Bush.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier