Kittlande repbana på Norwegian Getaway

ncl-getaway-ropecourse

Ropes Course heter den nya och för Norwegian Cruise Line unika äventyrsbanan cirka fem meter upp i luften, från däck räknat. Banan finns på Norwegian Breakaway och Norwegian Getaway, de två nyaste fartygen i Norwegian Cruise Lines flotta.

Igår testade jag den kittlande äventyrsbanan för första gången. När man står på däck ser det inte särskilt märkvärdigt ut, men jag lovar att fem meter upp är det en helt annan grej! Särskilt som man på vissa platser står vid eller till och med ett par meter utanför fartygskanten med det skummande havet 40 meter ner.

ncl-getaway-walktheplank

Att gå den här banan kostar inget, inte heller behöver man skriva upp eller anmäla sig (hej, det är ju freestyle cruising!). Så igår när vi gick runt på däck i den sköna eftermiddagssolen och fick ett infall var det bara att spänna på sig de remmar och säkerhetsanordningar som behövdes, gå till instruktören som arbetade vid banan och bli fasthakad.

Trots karbinhakarna i kraftig metall och de tjocka remmar som sitter mellan ens kropp och i en bana som hela tiden följer en ovanför ens huvud, är det verkligen en utmaning att kliva ut på smala plankor, balansera på linor och stega fram på de olika föremål som hänger flera meter upp i luften längs banan. Totalt finns 40 moment att klara av men man kan göra så lite eller mycket man vill och det finns många olika sätt att gå banan.

Det läskigaste och mest utmanande är att ”gå på plankan”. I ena änden av banan sticker en smal planka ut tre meter ut från fartyget med bara havet under. Jag lovar att handsvetten lackade när jag övertalade mig själv att gå ut på plankan! Längst ut hänger en kamera och när man drar i det snöre som hänger där knäpper kameran en bild när man balanserar där, lätt skräckslagen.

En kul piratliknande aktivitet som både barn (över 122 cm) och vuxna kan göra. Men, det är inget för höjdrädda!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier