Konst och underhållning på Celebrity Edge

För dig som är en konstälskare by day eller nöjessökande nattuggla berättar jag här om vad du kan förvänta dig för underhållning ombord på fartyget Celebrity Edge!

Vi kan börja med att konstatera att fartygets underhållning sker på flera platser ombord. Medan de yngsta roas i Camp at Sea, styr de vuxna stegen mot Eden, The Club, The Theatre eller varför inte Resort Deck. Där kan man spela schack, lyssna på någon live artist, se en modeshow eller utomhusbio på Rooftop Garden Cinema.

Skiss, Celebrity Edge.

Något jag själv tycker låter väldigt spännande (eftersom jag älskar alla sinnliga upplevelser och ännu mer fascineras av vad som händer när flera sådana kombineras), är konceptet ”A Taste of Film”. Detta beskrivs som en interaktiv fusion mellan mat och film. Exakt vad som sker vet jag faktiskt inte men jag ser framför mig att man får små rätter under filmens gång som matchar temat och handlingen. Kul underhållning i så fall!

Kända designers, sinnliga möten

Eden har jag skrivit om förut här på bloggen och jag var även dit ett par gånger och upplevde stämningen. Miljön är riktigt snygg och annorlunda, designad av Patricia Urquiola. Café dagtid, showlounge med möjlighet att ta en drink eller äta middag kvällstid – samtidigt som olika artister, så kallade ”edenists” dyker upp från olika håll och gör akrobatik och sjunger.

Eden, pressbild. 
Eden på Celebrity Edge, foto: Heidi Rovén.

The Club är nattklubben ombord. Mörkt och mysigt, neonljus och rök. Här kan man stuffa hela natten lång om man vill liksom se olika uppträdanden.

The Club, Celebrity Edge. Foto: Heidi Rovén.
The Club, Celebrity Edge. Foto: Heidi Rovén.

När jag var ombord visade de ett väldigt sensuellt akrobatiskt framträdande (som dock var lite svårfotat i det dunkla ljuset…) som övergick i en annan stil med den kinesiska draken ovan.

The Club, Celebrity Edge. Foto: Heidi Rovén.
Sensuell show på The Club, Celebrity Edge. Foto: Heidi Rovén.
The Club, Celebrity Edge. Foto: Heidi Rovén.

Men klubben är inte stängd bara för att solen letar sig upp över horisonten. Dagtid ordnas här också underhållning av olika slag som Laser Maze, Drone Racing, Archery, Retro Gaming och mycket mer.

Musikaler och konstupplevelser

The Theatre är en riktigt häftig lokal där man tagit hjälp av designern Scott Butler. Jag upplevde scenen och hela lokalen som öppnare och som att showen kom närmare publiken och skedde mer mitt i. Här visas just nu till exempel musikalen Colors of Life och A Hot Summer Night’s Dream samt dansföreställningen Kaleidoscope.

The Jewelry Box Musical på Celebrity Edge. Foto: Tim Aylen.

Själv fick jag njuta av artisten Marcus Terells sång och musikaliska potpurri av kända låtar som framfördes i en riktigt snygg uppsättning. Helheten blev komplett med den stora LED-skärmen baktill och de duktiga dansarna. Allt lyfte till en punkt där publiken stod upp och klappade händerna! Vilken energi!

Foto: Heidi Rovén
Foto: Heidi Rovén
Showen HYPE på Celebrity Edge är en riktig energikick med musikern Marcus Terell. Foto: Tim Aylen.

Slutligen vill jag bara visa några av alla konstverk vi stötte på ombord. Totalt har fartyget mer än 4000 unika föremål! Tyvärr kan jag inte namnen på alla konstnärer men jag vet att det fanns svenska bidrag i alla fall i den mystiska ”skogen”. Kul eller hur?

Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix
Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier