Konsten att få tag i ett äpple ombord

ncl-getaway-apple

Vi är på en kryssningsvecka i Karibien med det splittnya fartyget Norwegian Getaway. Alltid när vi kryssar lägger jag märke till likheter och skillnader, för- och nackdelar med olika rederier. En sak som slog mig här är att maten känns mindre tillgänglig än förr. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, både och antar jag.

Förr, kanske vissa rederier gör det än, var det vanligare att maten lyftes fram och ut; till poolområdet, till lobby och olika lounger och barer.

Vill jag ha ett äpple här ombord får jag ta hiss eller trappor till däck 15, tvätta händerna vid de särskilda handfatsstationerna som man passerar när man kommer in, passera personal som vill spraya mina händer med desinfektionsmedel, gå in i en av de relativt smala gångarna till mitten av fartyget där frukt och desserter dukats upp, lyfta på en plastlucka som skyddar maten, ta en tång, gripa min frukt och plocka ut den.

Kanske gör det att man äter mindre, säkert gör det att rederiet minskar sina utgifter (folk äter/tar mindre mat), men kanske gör det också att man stoppar i sig mer onyttigheter för att man tar det mest tillgängliga istället för det mest nyttiga.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier