Kryssa i brittisk atlantångarstil med Cunard

QE_low

Just nu är vi nyfikna på Cunard. De har bra priser på flera avgångar i Medelhavet i höst. Cunard är det anrika rederiet vars 174-åriga historia i mångt och mycket börjar med en viss man vid namn Samuel Cunard. Han styrde upp den reguljära trafiken med såväl post som USA-immigranter över Atlanten mellan England och USA.

Idag har rederiet tre fartyg, eller tre drottningar som de gärna säger själva. Queen Mary 2 är äldst, fartyget blir 10 år nästa år. Queen Victoria kom 2007 och Queen Elizabeth lanserades 2010. När Carnival-gruppen tog över Cunard i slutet av 1990-talet beslöt man att profilera varumärket som ett lyxmärke med brittiska traditioner. Det har man hållit fast vid. Ombord råder stil och tradition, dagliga afternoon tea-ceremonier och formella kvällar då man klär upp sig (vissa kvällar är det till och med bal ombord).

QE_BRITANNIA_CLUB_HALLWAY

Än idag är Cunard känt för de klassiska kryssningarna över Atlanten från Southampton till New York (Queen Mary 2 gör sträckan flera gånger per år som enda fartyg), men rederiet vill gärna visa att de förstås kryssar i andra vatten också. Nästa år kommer Queen Elizabeth till exempel att göra 7- 14- och 21-dagars kryssningar i Medelhavet mellan juni och december.

Vill du vänta på vår rapport innan du bestämmer dig för att testa en Cunard-kryss, håll ögonen öppna i oktober då det är mest troligt att vi åker! I Sverige säljs Cunard av Globetrotter och Wondercruises. Hos den sistnämda kan man även boka sin Cunard-kryssning online vilket är en nyhet i sig.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier