Omslag till boken Kryssa inte utan mig
Omslag till boken Kryssa inte utan mig

Kryssa inte utan mig är boken ingen kryssare vill vara utan. Jag skrev den 2009 som ett direkt resultat av att jag dels fick samma frågor om och om igen från min (kryssningsskeptiska) omgivning, dels för att jag upptäckte att det inte fanns någon praktisk svensk kryssningslitteratur.

De böcker som fanns berättade mest om destinationerna och väldigt lite om det som jag märkte oroade svenska förstagångskryssare; hur är det ombord? Känner man sig inte instängd av att semestra till havs? Blir det inte långtråkigt? Svaret är förstås nej. Dessa och många andra fördomar besvarar jag i boken, liksom att jag tar upp allt det praktiska från hur man väljer rätt fartyg och hyttkategori, vad man ska packa, hur incheckningen går till, middagar och klädsel, sjösjuka och aktiviteter.

För att stimulera fantasin och det sinnliga har jag också lagt till tidigare skrivna artiklar. De här kapitlen kan man lika gärna läsa i hängmattan eller favoritfåtöljen hemma, medan man drömmer sig bort till hur vinden leker i håret, en frukost serverad på silverfat på egna balkongen, paradisstränder, gourmetmiddagar och poolpartyn!

Lite om Medelhavet och Karibien som kryssningsvatten finns också, liksom särskilda kapitel för familjer, hälso- och golfintresserade samt smekmånadspar. Förstås hittar man även en lista med de största och mest intressanta rederierna.

Boken finns på nätet och i bokhandeln. Det finns även en beställningssida för boken Kryssa inte utan mig. Där kan du också läsa recensioner samt ett utdrag ur den.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier