RCI_GR-OutdoorScreen1-005F

Har du kryssat förut vet du säkert att du ofta får besvara en enkät när du går av och sätta betyg på allt ombord från incheckningen och servicen i restaurangen till matens kvalitet. Men, ofta är det bara rederierna själva som känner till resultatet av sammanställningarna.

Royal Caribbean har också den här typen av enkäter som passagerarna får fylla i efter sin kryssning och nu kan jag avslöja vilket av deras Europa-placerade fartyg som fick högst betyg förra året! Splendour of the Seas. Lite otippat kanske kan man tänka först; det är varken nyast eller störst, däremot är det helt nyrenoverat.

Splendour of the Seas som tar drygt 2000 gäster tillhör Royal Caribbeans Vision-klass. Visionklassen har som namnet antyder stora fönsterytor som släpper in massor av ljus och förstås också ger fin utsikt. Fartyget renoverades 2012 och fick då fler balkonghytter, fler underhållnings- och shoppingfaciliteter. Här är några av nyheterna ombord:

  • Utomhusbio; en stor bioduk är placerad på pooldäck så att gästerna kan ligga i en solstol och se film.
  • Park Café; kafé med rätter som sallader, paninis och smörgåsar, inkluderat i kryssningspriset.
  • Boardwalk Dog House; olika sorters varmkorv inkluderat i kryssningspriset.
  • Izumi Asian-fusion; restaurang med bland annat á la carte sushi, mot en extra avgift.
  • À la carte-meny i nya Viking Crown Lounge.
  • Chops Grille, Royal Caribbeans egen biffrestaurang, mot en extra avgift.
  • Royal Babies® och Royal Tots® nursery, dagis för de minsta.
  • R Bar, med 60-tals stämning, ikoniska möbler och läckra cocktails.

Faktum är att jag inte alls har svårt att förstå det höga betyget. Jag minns när vi kryssade med Brilliance of the Seas, som redan då hade 10 år på nacken. Det var helt suveränt. Visst, ytorna och möblemangen var kanske inte de mest moderna men personalen var samkörd, trevlig och hade rutiner som satt där de skulle. Och är det något som gör en semester lyckad så är det väl frånvaron av problem…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier