Birkabacken var det aprilskämt som Birka Cruises bjöd på – med både utförsåkning längs skorstenen och längdåkning runt joggingdäck. Skiss: Birka Cruises.

Så var det alltså första april igår igen och kanske var det flera av er som lurades med ett aprilskämt – eller blev lurade – som traditionen bjuder. 🙂 I resebranschen brukar de vara påhittiga och kryssningsbolagen är inget undantag! Här är ett axplock av vilka knasigheter som de försökte få oss att gå på.

2019 års bästa aprilskämt

Birka Cruises anspelade till exempel på sin specialkryssning SkiCruise och ville få oss att tro att de skulle anlägga permanenta skidspår både utför och på längden på joggingdäck utomhus; Birkabacken. Hade ju varit skoj förstås, men lite svårt att få snön att ligga kvar kanske i stekande sol i juli… Vi kan också skvallra om att de inte var först med detta skämt, Royal Caribbean hade världens första flytande skiresort (med liftsystem och allt ombord) som aprilskäm 2017.

Carnival gick ut med nyheten att de snart skulle erbjuda båtturer till Mexiko som bara ska ta 5 minuter med racerbåten Carnival Velocity. Presumtiva kunder skulle vara dem som tycker dagens kryssningar är för långsamma och tråkiga, här skulle fart vara i centrum av färden! Jag älskar fenan där bak – samma utseende som på Carnivals typiska skorstenar. 🙂

Bild: Carnival Cruise Lines.

Att Virgin Voyages ska lansera kryssningsfartyg är inget skämt, vi har bara inte hunnit berätta om det än. Att deras svitgäster ska kunna ta eget privatjet till fartyget som skulle ha en egen landningsramp var däremot ett aprilskämt. Undrar just om någon gick på det? Säkert. 😉

Bild från Virgin Voyages.

Royal Caribbean International gick ut med att de skulle starta flygbolag. Första planet skulle bära namnet Masters of the Sky, rätt käckt eller hur? 2022 skulle planet lanseras med ”Slide in the Sky” ombord (alltså rutschkana ombord för lekfullt sinnade att fördriva flygtiden med) och en Bionic Bar, ni vet robotbartendrarna som numera finns på flera fartyg. Ja det hade varit något det – tyvärr var det också bara ett aprilskämt.

Alla tre bilder här ovan från Royal Caribbean.

När verklighet överträffar fantasi

Att skilja fantasi från verklighet kan dock vara svårt ibland. Om någon hade sagt för 20 år sedan att man skulle kunna testa skydiving ombord på ett kryssningsfartyg, robotar skulle servera drinkarna eller att man skulle kunna åka go kart eller berg- och dalbana till havs så hade vi nog klassat det som skämt. Det mesta finns redan och resten är verklighet om några år.

Bild från NCL.

Vi på Seafun ser fram emot såväl nya roliga aprilskämt men ännu mer; fantastiska innovationer som är på riktigt! Vi vet att de kommer.

Happy cruising allihop!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier