Kryssningsmässa hos Globetrotter

Idag var jag på resebyrån Globetrotters kryssningsmässa i Stockholm! Det var andra året som de arrangerade detta och i år hade mässan växt från en till två dagar.

Jag var på plats tidigt, lite före mässan öppnade till och med, och jag var verkligen inte ensam. En av Globetrotters kryssningsspecialister som också fanns på plats berättade för mig att de hade fått hela 780 anmälda till mässan. Självklart var de väldigt glada över det starka gensvaret från sina kunder.

– Förra årets mässa blev en succé och det är väldigt roligt att se att intresset även för vår andra kryssningsmässa är så stort. Vi vet att många av våra kunder uppskattar möjligheten att få träffa vår kunniga personal och rederiernas representanter personligen, för att kunna ställa frågor och få hjälp med planeringen av nästa kryssning, sa Jan Josefsson, VD för Globetrotter.

18 rederier totalt

När jag satt med på en av presentationerna kunde jag inte låta bli att höra hur deltagarna pratade med varandra och nästan försökte bräcka varandra i mäktiga kryssningar de varit på! En sak är säker, jag blev till och med imponerad utan att de visste det – både av resorna de varit på och länderna de besökt!

Totalt var 18 rederier med på mässan: Azamara Club Cruises, Carnival, Celebrity Cruises, Costa Cruises, Cunard, Fred Olsen, Holland America Line, Hurtigruten, MSC Cruises, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises, P&O Cruises, Princess Cruises, Regent Seven Seas, Royal Caribbean, Seabourn, SeaDream Yacht Club och Silversea.

Jag hann inte runt till alla men hann få mig ganska mycket nytt till livs, mycket kände jag förstås redan till och hade koll på. 🙂

Nya fartyg och rutter

Flera av besökarna talade väl om Azamara Club Cruises utflykter (även om någon jämförde med Regent Seven Seas där de gillade att ännu fler utflykter ingick, ja nästan alla sånär som på de allra mest exklusiva med helikopter eller privat guide).

Carnival Cruises har lansering av nytt fartyg i vår (Carnival Horizon) liksom Royal Caribbean (Symphony of the Seas) och Norwegian Cruise Line (Norwegian Bliss). Även MSC Cruises lanserar nytt fartyg i år (MSC Seaview) liksom Celebrity Cruises (Celebrity Edge).

Cunard pratade om sina World Cruises som tydligen är väldigt populära liksom deras rutter i Sydamerika. Från Holland America Line fick jag veta att de renoverat sitt fartyg Zuiderdam och att stilen nu skulle implementeras över hela flottan.

Ny teknik och definitionen av lyx

Hurtigruten kändes väldigt pigga och stolta över såväl sitt expeditionsprogram som nya fartyg Roald Amundsen som kommer nästa år och använder hybridteknik. Regent Seven Seas – som firar 25 år som rederi i år – pratade mycket om lyxens tre hörnpelare utrymme, valfrihet och tid, samt deras fartyg Seven Seas Explorer som de menar är världens lyxigaste fartyg. Seabourns fartyg Ovation, som gör sin sommarsäsong här i Norden i år (flera både från Köpenhamn och från Stockholm), gissar jag spelar i samma liga.

Flera av rederierna hade någon form av specialerbjudande för mässbesökarna, från rabatter till pengar att spendera ombord, gratis dryck och wifi eller något annat. Ett mycket trevligt och givande event för alla som var med tror jag och med största sannolikhet kommer vi få se en repris nästa år.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier