Kryssningstips i oktober

IMG_2977_1

Vill man kryssa vid den här tiden på året finns många möjligheter. Tar man de två vanligaste destinationerna Medelhavet och Karibien så funkar faktiskt båda två. Kan man sticka iväg snabbt finns fynd att göra på avgångar nu i oktober, det är bara att surfa runt hos rederierna så ser man dem, och vill man längre bort som till Karibien så kan det också vara hög tid att planera sin resa nu, inte minst för att få ett bra pris på flygbiljetten.

Medelhavet i lågsäsong har fördelen att priserna sjunker. Det gör visserligen också temperaturen men än så länge är det behagligt och skönt. Fram i februari kanske man bara kan förvänta sig en sisådär 15 grader max, å andra sidan kan man då hitta veckokryssningar för runt 2000 kronor om man har riktigt tur! Med tanke på att maten ingår och att det finns mycket att göra ändå även om det inte är ”sola-väder”, både ombord och iland på de destinationer man besöker, så är argumenten få att stanna hemma :-).

Karibien är på något sätt drömmen om paradiset. Ibland kan jag tänka tillbaka på alla tidigare resor dit, höra ljudet av steelpansmusiken inombords, fantisera om värmen och alla leenden. Då blir jag glad! Öarna är förstås mycket olika och hur kryssningen blir beror mycket på rutten. Nästan alltid ingår St Maarten vilket vi bara är glada för då vi verkligen gillar ön. Någon gång ska man testa en Karibienkryss. De flesta går från Fort Lauderdale eller Miami, men de kan börja någon annanstans också, till exempel på någon av öarna. Vi tycker det är enklast att börja i Fort Lauderdale.

Vad du än bestämmer dig för; Medelhavet, Karibien eller bara att stanna hemma i soffan och drömma önskar jag dig en härlig höst!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier