_MG_3445_1

Kryssningstörst är lätt att drabbas av, i betydelsen att man känner sig sugen och vill ut till havs 🙂 ! Väl ombord är det bara att vraka och välja om just törsten faller på…och du måste inte köpa dryck, ”vätska” ingår alltid i form av vatten, bryggkaffe (amerikansk ”styrka”), te, ibland även visst smaksatt vatten eller saft (som de kallar lemonad).

Vattnet serveras ofta med mycket is och brukar ha en lätt bismak av klor eller plast vilket gör att man rätt snart tröttnar på det. Öppnar man plånboken finns verkligen allt att välja på…barer finns i varje vrå och de är alltid välförsedda med såväl alkoholfria alternativ som det motsatta.

IMG_5894_1
På Queen Mary 2 ingick färskpressad juice till frukost! Foto: K. Scheiderbauer.

När vi kryssade med Norwegian Cruise Lines näst nyaste fartyg Norwegian Getaway (då nyast) i vintras hade de till exempel färskpressad juice till frukost i smakerna apelsin, äpple, grapefrukt, selleri, melon, morot. Ett litet glas kostade 3,25 USD vilket för närvarande motsvarar cirka 28 kronor. Helt överkomligt även om det självklart är härligt när det ingår, vilket det också gör hos vissa rederier. Men dessa all inclusive-kryssningar har då också en heeeelt annan prislapp…

När vi kryssade över Atlanten med Cunard-fartyget Queen Mary 2 fanns dock en hälsohörna till frukost där man kunde beställa färskpressad juice, även mixad efter behag, utan extra kostnad – otroligt lyxigt och supergott!

Varje rederi har sina specialiteter, och förmåner, det gäller bara att komma på vilka de är och se till att njuta! Eller läsa sig till det på en insatt kryssningssajt, som… ja… Seafun till exempel 🙂 .

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier