Lär känna Azamara Club Cruises

Breeza Dinner Setup

Jag tänkte berätta lite kort och allmänt om vad de olika rederierna sa som var på lyxrederi-eventet hos resebyrån Globetrotter (som är specialiserade på kryssningar). Det blir högst översiktligt men ändå en liten introduktion till vart och ett av dem. Först ut; Azamara Club Cruises!

Azamara Club Cruises är ett litet och ungt rederi med endast två fartyg som ingår i Royal Caribbean-familjen. Fartygen, Azamara Journey och Azamara Quest, är identiska och kan ta strax under 700 passagerare vardera samt har en besättning på cirka 400 personer.

Tydligen är det inte Medelhavet som folk bokar mest hos rederiet just nu utan andra platser i världen, vilket inte betyder att de inte har flera fina och intressanta Medelhavsrutter i sommar. Själv drömmer jag till exempel om en 5-dagars kryssning som går till Monaco under Grand Prix…!

Azamara erbjuder en förstklassig upplevelse. Här ingår såväl dryck som dricks vilket betyder att man kan gå till caféet och beställa sitt specialkaffe utan att betala extra likaväl som man kan ta en drink i baren och ett gott glas vin till maten. Deras butlers (för gästerna i svit) har utbildats på samma skola som de butlers som arbetar på Buckingham Palace, vilket inte vill säga lite om nivån!

VerandahR

Kort om hytterna, en ”Club Veranda” är på ungefär 16-17 kvm. Soloresenärer betalar ”bara” 25 procent extra i tillägg för att de nyttjar en hytt ensam (vilket är väldigt bra med tanke på att vissa rederier kan ta fullpris även om man är själv i hytten).

Stilen är ”resort casual” vilket innebär att de inte har några formella kvällar ombord, inte heller förbestämda bord eller tider. Stämningen är lugn, man gör inga högljudda utrop på flera språk och kring poolen finns sköna solsängar och två jacuzzis. Den eleganta atmosfären till trots, här kan man själv gå till tvätteriet och fräscha upp sin resegarderob (vilket kan behövas om man är ute på en lång kryssning). De tar inga extra kostnader för det.

Två populära event är dels Azamaras ”white night” då de gäster som vill och kan uppmanas att klä sig i vitt för ett festligt poolparty på däck. Ett annat är AzAmazing Evening, ett specialevent som ordnas på nästan alla kryssningar och som ingår för alla utan extra kostnad. Dessa specialkvällar kan innebära en utomhuskonsert på Amalfikusten, en provning på en fin vingård, utflykt till poloklubben i St Tropez eller någon annan exklusiv upplevelse. I St Petersburg hyr Azamara hela Mikhailovsky-teatern enkom för Azamaras gäster!

Azamara har 203 destinationer på sin karta och kryssar i 62 länder. En kryssning kostar i genomsnitt cirka 2500 kronor per dygn (även om det kan variera mellan 1700 – 2800 kronor per dygn på olika kryssningar).

Själv har jag kryssat med Azamara Journey från Stockholm ut i Östersjön och till St Peterburg. Det var en fin upplevelse men ganska länge sedan, innan de hade renoverat fartygen och innan de hade börjat med sina Azamazing Evenings. Jag kan tänka mig att det blivit ännu bättre. Med andra ord; det borde vara dags att gå ombord igen! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier