Le Petit Chef nu även till havs!

Har du hört talas om Dinner Time Story? Inte? Men kanske har du hört om den lille kocken som reser jorden runt för att laga mat direkt på gästernas tallrik på ett minst sagt okonventionellt sätt? Nu finns han även till havs, nämligen ombord på Celebrity Edge!

Le Petit Chef är något helt unikt i matupplevelse; en animerad 3D-film som projiceras direkt på bordet, duken och tallriken. Och inte bara kocken reser runt, även matinfluenserna till det som serveras tas från olika håll i världen. Under middagens gång dyker fyra mini-kockar upp på ditt bord och tallrik och serverar favoriträtterna från sina hemländer; Frankrike, Italien, Spanien och Japan.

Sista kvällen när jag var ombord på Celebrity Edge, en specialkryssning i samband med Europapremiären, kastade jag mig i sista stund in på Le Grand Bistro som är restaurangen där de ordnar detta event – för ja, det är lika mycket ett event som en middag!

En multisensorisk matupplevelse

Det lustiga (eller olustiga beroende på hur man ser det!) var att jag och min väninna redan hade ätit middag! Men vad gör man inte för jobbet liksom… 😉 Dessutom skulle vi ju ”bara” se vad det handlade om, hur det gick till. Inte äta! Trodde vi ja…

Så började det. Ljuset släcktes ner. Filmen på bord och tallrik rullade igång. De olika kockarna presenterades genom att dyka upp mitt i tallriken, och sedan fick man se när de tillagade maten. Ibland gick en gris omkring på bordet (som skulle ge lite bacon till pastarätten) eller så förvandlades hela duken till ett fält.

Det hela var väldigt underhållande och roligt och efter varje liten film kom själva rätten in och såg nästan exakt ut som den hade gjort på filmen! Gott var det också, för gott. Vi som bara skulle smaka hade svårt att låta bli att äta!

Fakta och pris

Middagen med Le Petit Chef kostar 55 USD (vilket i skrivande stund motsvarar cirka 540 kronor) och inkluderar en meny med fyra rätter. När eventet gästade Stockholm låg priset på strax under 900 kronor (dock tror jag att den menyn innehöll sex rätter).

Jag rekommenderar varmt att prova denna middagsupplevelse! Det är kul och väldigt underhållande! Vill du vara helt säker på att få plats kan det vara klokt att boka det hemifrån. Sök via din personliga online check in där man kan boka på allt från spa, utflykter till middagar.

Totalt har Celebrity Edge fyra huvudrestauranger, sju specialrestauranger och ytterligare fem matställen som ingår i kryssningen. Två är dedikerade till svitgäster och därutöver finns 11 barer och lounger att upptäcka också. Det är alltså ingen brist på urval och variation ombord på Celebrity Edge. Smaklig – och visuell – spis!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier