Lotus spa på Royal Princess

Spaavdelningen på det nya fartyget Royal Princess som jag just befinner mig på har fått flytta ner från översta toppdäck till våning 5. Som de sa med ett leende på presskonferensen ”gästerna kommer ändå mestadels ha ögonen stängda så vi har valt att använda ytorna med fin utsikt till annat”. Klokt tycker jag, inget gick förlorat där, särskilt inte som det är så fint och läckert gjort.

Färgerna är mestadels beige, vitt, mörkgrått och lite vinrött. Vita dekorationsstenar syns här och där utmed väggarna, och de stora behandlingsrummen toppas av deras private couples villas – urläckra stora behandlingsrum i två nivåer. Här har par, eller vänner för den delen, tillgång till wc, behandlingsbäddar, bastu, en mysig soffdel samt ett stort badkar av den där snygga vita ovala sorten om ni vet vilken jag menar.

I thermalavdelningen – som här heter The Enclave – finns varma vattensängar, varma keramikbänkar, upplevelseduschar, hammam, caldarium (ångrum med örter), laconium (torr bastu) samt rederiets första hydroterapipool. Utrymmet är tre gånger så stort som på något annat Lotus Spa, så här kan jag faktiskt tycka att det är okej att betala 39 USD (i skrivande stund cirka 250 kr) för ett dagspass med entré hit.

Precis som de flesta andra kryssningsspa drivs Lotus Spa på Royal Princess av ett företag som heter Steiner. Produkterna är deras egna, bland annat Elemis, och den som varit på ett spa ombord på ett kryssningsfartyg förut känner igen spamenyn.

Jag har bokat in mig på en 75-minuters ”Thai herbal poultice massage” i eftermiddag och före det är planen att jag ska hinna pröva faciliteterna lite i The Enclave! Ska bli underbart för det är riktigt ”spaväder” här i Southampton; grått och mulet.

En kommentar på “Lotus spa på Royal Princess

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier