Lunch och presentation på Costa Pacifica

Costas gula skorsten känns igen på långt håll ute till havs! Foto: Heidi Rovén.

Nyss hemkommen från Norges fjordar med Cunard-fartyget Queen Mary 2, kastade jag mig bara ett halvt dygn senare iväg på en presentation igår ombord på Costa Pacifica, som låg inne för dagen i Stockholm.

Costa Cruises General manager för norra Europa, Ralph Remkes, samt Giancarlo Tedesco, försäljningsansvarig för samma region, fanns båda på plats. Ralph Remkes höll en presentation med nyheter och resultat från Costa Group, en nyligen genomförd undersökning samt allmänna siffror om kryssningsmarknaden som vi alla närvarande sög i oss; spännande information!

Ombord fanns ett helt självlysande barbord med loggan från det italienska vinhuset Ferrari Trento. Foto: Heidi Rovén.

Efter att vi matats med kryssningsinfo, blev vi fortsatt matade med god italiensk mat och dryck. 🙂 Lunchbuffén inleddes med ett glas mousserande vin från Ferrari Trento och fortsatte med ostron och en hel uppsjö av läckra smakprover från fartygets kockar, från smakrika vegetariska blandningar och bläckfisk till gnocchi i saffran- och ädelostsås. Allt var to-die-for! Efter maten fortsatte nästa bord med söta desserter, det fanns till och med en glassvagn med smaker som exempelvis nutella och mandarin…

Så flott att få börja med bubbel och ostron! Foto: Heidi Rovén.
Glassvagnen var charmig! Foto: Heidi Rovén.
Läckra desserter på Costa Pacifica, självklart inklusive italiensk tiramisu och italiensk glass! Foto: Heidi Rovén.

Efter lunchen fick vi komma in bakom kulisserna, i köket, och se vilken disciplinerad industri det är med all mat som ska förberedas. Costa Pacifica tar 3700 gäster vilket gör att det är ”ett par” måltider som ska tillagas per dag. Särskilt som man inte vet om gästerna bestämmer sig för att äta i huvudrestaurangen eller buffén… Jag blir alltid imponerad över att de får det att gå ihop!

Mani från Indien ville veta om jag hade gillat maten vi fått. Han sken upp när jag berömde den och berättade hur gott jag hade tyckt det var! Foto: Heidi Rovén.

Innan det var dags att gå av passade jag på att se mig om som hastigast. Jag har visserligen varit ombord förut, men sedan dess har jag upplevt åtskilliga andra fartyg så det är svårt att minnas varje detalj.

Huvudmatsalen glittrade och hade som typiskt är för Costa, kraftiga färger och mycket bling-bling. Foto: Heidi Rovén.
Förvånansvärt tomt ombord på Costa Pacifica denna strålande heta sensommardag, men ”alla” var väl på utflykt. Foto: Heidi Rovén.

Trots att Stockholm bjöd på strålande väder låg inte många ute på däck och solade. Jag antar att de var på utflykt! Den utomhuspool jag hittade var inte särskilt stor, däremot utrustad med vattenrutschkana.

Fart och fläkt i vattenrutschkanan för den som gillar att bada. Foto: Heidi Rovén.

De två inomhuspoolerna hade avdragbart tak så att de både kan täckas vid kyligare väder och öppnas upp vid fint väder.

Svenska färger och allt.. 😉 Foto: Heidi Rovén.

Det fanns också flera bubbelpooler och en fin lekavdelning för de minsta med barnpool och Peppa Pig-tema som jag blev extra förtjust i! Jag vet en till hemma som skulle älska att hänga här… 😉

Peppa Pig, eller Greta gris med familj som hon är känd som i Sverige, mönstrade på hos Costa Cruises förra året. Foto: Heidi Rovén.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier