Lyxhytt, grillat och rysk bastu på Viking Cinderella

_MG_7290_1

Förra veckans försommarkryssning med Viking Cinderella blev mycket lyckad. Och TACK för era böner till vädergudarna; de fungerade! Vi kände knappt av minsta krusning på vågorna :-).

Trots att det var Kristihimmelsfärdshelg så var det lugnt och städat ombord, inte så mycket folk och mest medelålders resenärer som kommit ombord för att dansa. I nya nattklubben Etage spelades dansant buggmusik i början av kvällen, senare tog glamrockarna SWEET, Tommy Ekman (Freestyle) och Micke Syd (Gyllene Tider) över. Men då var vi redan i hytten; vi reste ju med sonen på 4 år och då blir det hälsosamt tidiga kvällar :-).

Eftersom vi tog med bilen ombord slapp vi köa och trängas i terminalen. Vi tycker det är supersmart; dels kostar det ungefär som att parkera iland (120 kr iland precis vid terminalen, 130 kr för att ta bilen ombord), dels vet du att den står säkert och dessutom kan du be att få hämta ut vissa tyngre delar av dina taxfree-inköp direkt på bildäck vilket gör att du slipper släpa ner det själv.

Hytten blev en snabb favorit; vi hade nr 10001, en LYX A som var 29 kvm stor och låg längst fram i fören. Utsikten från det stora fönstret var otrolig; vi hade alla kunnat sitta där hela resan tror jag och bara tittat ut på vår vackra skärgård!

Badrummet var rymligt och nyrenoverat, resten av hytten var också väldigt rymlig och praktisk med separat ”walk-in-closet”, säng, skrivbord, stor skön soffa med divandel, tv och minibar som ingick. Lite kallt var det möjligtvis och vi fick aldrig riktig koll på ventilationen…kanske var den trasig eller omvänd, kåpan med termostaten satt i alla fall upp och ned så det var svårt att veta. Min enda kritik annars är att jag tycker det är synd att de inte har riktig konst i lyxhytterna, istället för de enkla fototryck av Gallerix-typ som nu hänger där. De är tyvärr varken snygga eller bra gjorda och dessutom är de skeva (i en annan lyxhytt vi testat en gång var tavlan till och med trasig).

cinderella lyxa

I övrigt är hytt 10001 från och med nu min älsklingshytt! Dessutom låg den allra längst bort vilket gjorde att det var knäpp tyst och inget spring alls förbi oss. Dessutom finns en glasdörr i korridoren som kan stängas om de två LyxA-hytterna för ytterligare ljuddämpning om det skulle behövas. Mycket bra.

Nästa punkt på programmet var middag på Ocean Grill. Vi delade bord med våra vänner som också var med ombord; tre killar av varierande ålder som också ville ha grillat! Vi fick ypperlig service av vår trevliga kypare och alla var supernöjda med maten! Mer om restaurangbesöket och vad vi åt tänkte jag ta upp i ett separat inlägg.

Samma sak med nästföljande dags huvudevent; allt om mitt besök i Cinderella Spa och test av nya spabehandlingen Russian Banya från Kerstin Florian kan ni läsa mer om i ett separat kommande inlägg. Vad jag kan avslöja är i alla fall att det var riktigt annorlunda och enormt njutbart!

Sammantaget hade vi en mycket trevlig kryssning där det enda vi saknade var Ville Viking; sonen var lite ledsen över att inte få återse sin vän som han hade så kul med förra sommaren (det är för tidigt i säsong ännu…efter den 7/7 har Ville Viking sommarlovsprogram på Cinderella, redan från 15/6 på Rosella…se Viking Lines hemsida för alla startdatum på de olika Viking-fartygen). Men, för att se det från den ljusa sidan, det ger oss ju snarare bara en anledning att kryssa röd-vitt igen i sommar! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier