_MG_8790_1

Sista dagen ombord började jag dagen extra lyxigt; med en massage! Jag hade nämligen nappat på ett erbjudande; 25 min aromamassage för 325 kr (ord.pris är 425 kr). Specialpriset fick man mellan 8.00-10.30. Den enda tid som fanns kvar var förstås…8.00, men det gjorde inget – sonen väcker oss ändå alltid runt halv sju-sju!

I samband med behandling får man nyttja Aqua Spa där det finns jacuzzi ute och inne, ett varmkar att ligga i, kalldopp samt ångbastu. I omklädningsrummet finns även en stor torrbastu med fin havsutsikt. Frukt och juice finns också att ta för sig av. Eftersom jag lovat att möta familjen kvart över nio så var det enda jag hann att bläddra i en skvallertidning, men det kan vara nog så avkopplande när man aldrig hinner det annars :-).

Frukosten blev dock lite av en snitslad jakt som dels berodde på att jag var dåligt insatt i vårt kryssningsschema, dels på att vi blivit otillräckligt informerade. På däck 10 där vi ditintills hade ätit vår lyxfrukost fanns nämligen ingen frukost alls när jag kom dit. När jag frågade blev jag hänvisad till däck 6. Detta tycker man ju att de kunde ha informerat om dagen innan med ett enkelt ”kom ihåg att imorgon serveras inte frukosten här utan…”.

_MG_8816_2

Vi åt vår frukost i buffén och tänkte att vi skulle gå in på à la carten strax före kl 12 (då brunchen stängde) för en kompletterande bit. När vi kom dit stängde de dock tidigare visade det sig och vi blev hänvisade tillbaka till buffén igen. Återigen, ett påminnande ord från vår serveringspersonal kvällen innan efter middagen om detta – dels om brunch och dels om var den serverades och under vilka tider – hade både varit naturligt och möjliggjort lite bättre planering.

I övrigt ägnades dagen innan vi kom tillbaka till Stockholm igen till olika aktiviteter som lekvärdarna anordnade. På förmiddagen var vi med på en skattjakt (kostar 60 kr). Alla barn fick piratutstyrsel som hattar, huvuddukar, lapp för ögat och en krok (sådan som Kapten Krok har) plus en skattkarta. Sedan bar det av ut på fartyget för att leta ledtrådar.

De små minipiraterna var hur söta som helst där de for fram ålandes, hoppandes på ett ben eller vad som nu krävdes på de olika etapperna för att hitta ledtrådarna som ledde fram till den mycket uppskattade skatten; en läskig pirat som delade ut godis (of course!).

Innan vi gick av var det avslutning både för vuxna (på däck 10 utomhus med musik) och för alla barn  (i den omgjorda konferensen). När Isac skulle säga hej då blev det kramkalas. Isac har ett stort hjärta och finner sina älsklingspersoner vart vi än reser. Denna gång var det lekvärden Sanna som var klar favorit och fick både puss på mun och kramar i massor innan vi sa adjö och tack för denna gång!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier