Med Allure of the Seas från Barcelona

AllureOfTheSeas_foto_Kristofer_Scheiderbauer_019_low
Här syns linbanan, surfsimulatorn och minigolfen på Allure of the Seas. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Nu kära läsare bär det snart av ut till havs igen! Då blir det live-uppdatering här på bloggen i den mån jag hinner. Följ mig gärna också på twitter (ni hittar mig som @seafunSE) och när det gäller spa & hälsa finns jag både på twitter och instagram (som @spabanken).

Men ok, vad är det då för fartyg jag ska kryssa med? Jo, världens största; Allure of the Seas! Det här är ett fartyg och en fartygsklass i Royal Caribbean Internationals flotta som jag har älskat från första gången jag satte min fot på det första fartyget i klassen, systerfartyget Oasis of the Seas.

Jag minns det väl; premiären, lanseringsturen. Det var 2009 och det kan låta fånigt men jag fick en klump i halsen när jag klev in de först metrarna på Royal Promenade! Det var så mäktigt, jag hade följt bygget av fartyget så länge, och så var jag äntligen där på plats! Ja, så kan det vara när man är en riktig kryssningsnörd…

Året efter kom Allure of the seas, lillasyster men också några få centimeter längre än Oasis vilket gav upphov till en skämtsamt ”kamp” mellan fartygets kaptener om vem som var befäl för världens största kryssningsfartyg! De två tillhör samma fartygsklass men Allure ÄR för närvarande störst! Vem vet om det fortfarande gäller när den tredje systern kommer nästa år; Harmony of the Seas.

Jag har alltså kryssat med Allure of the Seas förut men det var många år sedan så det ska bli riktigt roligt att komma ombord igen. På måndag landar jag i Barcelona varifrån kryssningen utgår och det blir ett dygn på hotell där först.

Eftersom Barcelona är en stor ”hub” vad gäller kryssningar och en bra utgångshamn för oss svenskar som vill kryssa i Medelhavet tycker jag det finns all anledning att ge ett par tips därifrån också. Så missa inte att följa den här turen!

Blir du sugen på att bege dig iväg på en egen upplevelse finns all anledning att passa på. Det är första gången Allure of the seas befinner sig på så smidigt avstånd från Sverige, hittills har fartyget bara gått i Karibien. En resa kan exempelvis bokas direkt via Royal Caribbean, närmaste resebyrå eller Ving som erbjuder smidiga paketlösningar med flyg och kryssning i ett.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier