Med lite serendipity i tillvaron kan allt hända…

_MG_7268_1

Känner ni till uttrycket serendipity? Jag läste en gång en bok med det namnet. ”Lyckosam slump” kan vara ett sätt att översätta det. Häftigt när det händer, närbesläktat med vad vissa kallar ”flow” och högst märkligt på samma gång.

I alla fall så har jag en tid nu tvekat fram och tillbaka, bollat datum och haft mig (det jag mest haft eller rättare sagt inte haft är tid att ta ett beslut…) angående en kryssning med Cunard. Men inte vilken kryssning som helst utan ”kryssningarnas kryssning”, varianten över Atlanten, den mest klassiska som helst bör göras med fartyget Queen Mary 2, specialbyggd för ändamålet.

Fartyget fyller 10 år i år. Nästa år är det 175-års jubileum för rederiet Cunard. Det kändes så klart någonstans som att ska man så…är det i år! Eller nästa år… 😉 I vilket fall så var inget bestämt till för bara några dagar sedan, men så när jag under en jobbresa satt i minibuss och kuskade fram utmed de danska kustvägarna i Nordsjaelland fick jag en chans att fundera på  just detta. Samtidigt bläddrade jag i en turistbroschyr för regionen. Och där var hon, plötsligt på ett uppslag, stolt och ståtlig i all sin prakt, Queen Mary 2!

Vad gjorde hon i den danska turistbroschyren kan man ju undra och något svar fick jag inte, det står inte en rad om vare sig Cunard eller fartyget vad jag kunde hitta, mer än lite om Danmarks sjöfart och maritima historia. I vilket fall så tog jag det som just ett tecken på serendipity – och nu är vi bokade!

Efter ett par sommardagar i New York bär det av ombord för en veckolång seglats över till Southampton. Det pirrar i hela kroppen bara jag tänker på det! Stå där på däck och se Frihetsgudinnen försvinna i fjärran… Och om jag är orolig för sjögång? Ja, lite kanske, men det ska inte få stoppa mig. Man ångrar sällan det man gjort, bara det man inte gjorde!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier