Medelhavskryssning med MSC Meraviglia

Det finns en första gång för allt. För mig är det denna gång att kryssa i Medelhavet på sommaren! Det kan låta konstigt men jag kryssar ofta här precis de första vårmånaderna eller sent om hösten, för det är då fartygsinvigningarna är eller då man som frilansskribent måste passa på för att hinna få ut säsongens nyheter till läsarna.

MSC Meraviglia i Barcelona, sedd från taxin.

Vilken njutning! Solen gassar och jag kan för en gångs skulle även nyttja utomhuspoolerna, sitta ute på balkongen i shorts och linne (som nu när jag skriver detta).

Att resa i tider av flygplatskaos

Att gå upp kl 03 var däremot ingen njutning men betydde å andra sidan att vi var framme i Barcelona, iland och ombord till lunch. Perfekt! Faktum är att från det att vi landade till att vi satt i taxin på väg mot hamnen tog ynka 20 minuter! På samma sätt lyckades vi ta oss till gaten på Arlanda förvånande fort men det krävde sina knep:

• Vi checkade in online i förväg.

• Min man körde ända ut till Arlanda dagen före, printade ut bagagetaggar i en av automaterna samt droppade bagaget (jepp, det går, i alla fall med Norwegian som vi flög med).

• På själva avresedagen såg vi till att vara på plats de rekommenderade tre timmarna i förväg. Det visade sig vara helt onödigt, men det kunde vi ju inte veta. Just då vid 04-snåret var det relativt lite kö. Eller, de såg långa ut men gick ganska snabbt. En kvart sådär. En halvtimme senare – ca kl 05 – hade de växt till tre kvart. Kanske mer.

Smidig ankomst i Barcelona

Vi var vid gaten två timmar för tidigt men det var bara skönt. Vi åt lite frukost och tog det lugnt. Plötsligt var det dags att gå ombord och alla sov snart som stockar!

Yeay, framme i Barcelona, bagaget också!

Incheckningen gick bra mycket smidigare än när vi var i Barcelona i april om ni minns? (Köerna ringlade sig då långa och för de flesta tog den flera timmar. Vi blev uppfiskade av någon som förbarmade sig över alla barnfamiljer.) Nu krävdes inget test (antigen hade vi gjort hemma och hade med reseintyg på), inga PLF-formulär och resten löste vi på plats: hälsoformulär, bagagetaggar mm.

Tacksamt att bli mött med kalla drycker i terminalen!

Efter lunchen, som intogs i buffén (Marketplace) som brukligt är första dagen, fotade och filmade vi hytten innan vi bytte om till badkläder.

Vår Deluxe balcony cabin är kanonfin!

Vid Atmosphere pool var det high life! Gassande solsken tog emot oss när vi kom ut och vi lekte i poolen med yngste sonen som är med denna gång. Fontänstrålarna tyckte han var roliga, att stänka ner oss föräldrar var också kul, vi tyckte däremot det var mindre kul att få saltvattnet i ögonen…;-)

Atmosphere pool, MSC Meraviglia.

Kl 16 var det dags för drill, dvs säkerhetsgenomgång. Alla kunde gå till sina hytter och ser en instruktionsfilm (smidigt!), ringa 881 på hyttelefonen som bekräftelse att man tittar på filmen och sedan ge sig av mot sin uppsamlingsstation där man fick sitt kort scannat.

Klar med detta blev det ytterligare en sväng till poolen, en mjukglass för sonen (här på MSC Meraviglia kostar en liten mjukglass 3 euro om man inte har dryckespaket för barn, då ingår det) och sedan dusch och ombyte före middag.

Vi hann duscha men inte klä upp oss något nämnvärt innan vi begav oss till Restaurant Panorama.

Trevligt blev det ändå och jag valde en trerätters enligt följande:

Tomat- och mozzarella med lite pesto och balsamicodressing (extra roligt eftersom fartyget har egen mozzarellafabrik ombord).

Cornflakespanerad fisk med aioli och potatispurée, morötter och zucchini. Mycket gott, jag blev positivt överraskad!

Pistach- och kokoskaka med halloncoulis.

Sonen valde en minipizza från barnmenyn och var väldigt nöjd med den, särskilt som han fick en mumsig glass efteråt till efterrätt!

6 år, tandlös och världens goaste kille!

Utan någon förväntning alls bad vi om kaffe på maten och fick veta att kaffe ”americano style” ingick. Låt gå för det sa vi som inte tagit dryckespaket, och fick in varsin kaffe så god att den lätt kunnat misstas för en dubbel espresso!

Vi var mycket nöjda med servicen i Restaurant Panorama.

När vi upptäckte att sonen somnat på sin stol var det bara att vända tillbaka till hytten där vi fick en skön stund på balkongen. Så mysigt att bara sitta där och blicka ut över ett stilla Medelhav som bara krusade sig lätt medan solen sjönk i havet. En alldeles perfekt första dag skulle jag vilja påstå, och jag mår så bra som jag alltid gör när jag äntligen är till havs igen, ombord på ett fint kryssningsfartyg med allt vad det innebär.

Mer om vår kryssning med MSC Meraviglia snart igen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier