Hotelltest: Melia sky Barcelona – hög design med låg prestanda

Melia Sky Barcelona

Som jag redan har berättat har jag spenderat första dygnet i Barcelona, en av två möjliga utgångshamnar när man kryssar med Allure of the Seas. Den andra är Rom (eller rättare sagt hamnstaden Civitavecchia).

Paketresan jag är på går med Ving som har ett samarbete med Royal Caribbean International. De säljer just veckokryssningar med Allure of the Seas som för första gången kryssar i Medelhavet i sommar.

Hotellet där jag bott heter Melia Sky Barcelona och ligger i området Sant Marti. Som ni kanske gissar av namnet är byggnaden en skyskrapa med 29 våningar där jag fått ett fint rum på våning 12.

Designhotell som detta är lite speciella och alla skulle nog inte gilla det, men alla skulle säkert fascineras av det! Inredningen är annorlunda, rolig och iögonfallande. Lite läskig också! Det perforerade plåten i rumskorridorerna ger mig till exempel associationer till ett megafierat rivjärn med sina stora skarpa hål.

Svajjigt intryck

Lika mycket som det är kul att checka-in på ett designhotell där ingenting är standardiserat är high-tech designen ibland också till besvär. Att bemästra ljuset har en egen manual, det finns en panel med knappar på vardera sida om sängen (dock med olika många knappar), att få igång luftkonditioneringen tog sin lilla stund och var allt annat än logiskt plus att när jag vid sängdags ville dra för mörkläggningsgardinerna krävde det telefonsamtal med receptionen och en hel del förklaringar – som varken stämde eller som jag förstod – innan jag själva senare hittade en knapp på ett helt annat ställe som funkade!

När man bort en kort tid på ett hotell i en storstad vill man bara att allt ska flyta smidigt och vara enkelt. Tyvärr kan jag inte säga att det gjort det här. Lägger jag till silverfisk, en trasig hårfön, saknad knapp på en av de där tekniska panelerna, en duschknapp som fastnat så att det inte gick att få vatten annat än från taket plus lite annat smått och gott så kan jag inte direkt rekommendera hotellet.

Här finns takpool med terrass, ett litet spa med behandlingsmöjligheter liksom en restaurang med Michelinstjärna som jag inte provat. Läget är nära stranden men annars lite off, även om det går tunnelbana in till de centrala delar som de flesta vill besöka.

Melia Sky Barcelona är ett snyggt och schysst hotell, frukostbuffén var suverän liksom servicen och jag sov gott, men man måste verkligen gilla design och roliga hotell för att ha överseende med resten.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier