Mitt i Corona-virusets framfart

Isac (till vänster) är finurlig och gjorde snabbt om en ögonmask från flyget till munskydd. Lille Theo håller en handduk för munnen.

Planen var att mitt första inlägg skulle handla om sköna poolbad, hur vi spelar minigolf, mina joggingturer på däck eller den goda maten ombord här på Jewel of the Seas. Nu blir det inte så. Istället vill jag berätta om det som kaptenen just utannonserade i högtalarna. Vår färdrutt är ändrad.

Corona drar världen fram och samtidigt som vi alla är skrämda finns andra röster. Till exempel att det inte är farligare än en vanlig förkylning. Faktum kvarstår, viruset har skördat offer, många har dött, inklusive den läkare som förutsåg att ett nytt virus skulle dra fram som en epidemi världen över.

Självklart övervägde vi innan vi reste iväg på vår kryssning, men nu är det försent för eftertanke. Just nu befinner vi oss mitt i ännu en region som drabbas av Corona-fall.

Högtalar-utropet som ändrade allt

Jag låg fortfarande kvar i sängen nu på morgonen när jag just tänkte att det var så tyst, att vi sluppit de många ljudliga utropen. Så plötsligt hörde jag kaptenen i högtalarna på fartyget.

Jag fick direkt en känsla och kastade mig ur sängen och gläntade på hyttdörren för att höra bättre. Vårt stopp för dagen, Khasab i Oman, är inställt. Senaste nytt om Istället Corona-viruset är att det nått Iran och nu även Oman. Så vi får spendera dagen till havs och imorgon gå iland i Doha istället.

Till det positiva hör förstås att Royal Caribbean sätter gästernas säkerhet först. Kaptenen berättade att han inatt suttit i telefon med deras kontor i Miami och diskuterat alternativ fram och tillbaka. Detta var det bästa alternativ de kommit fram till.

Vi uppdaterar med mer information så fort vi får veta något. Följ också gärna vårt Instagram-konto @seafun.se

Tack för ert stöd!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier