MSC Cruises internetpaket

Vart tog vi vägen? Jo, vi har varit ute till havs och kryssat med MSC Fantasia runt Förenade Arabemiraten! Och jag vet att jag lovade täta uppdateringar men se det gick inte alls, i alla fall inte här på bloggen. 🙁

MSC Cruises ”snabbaste” internetpaket fungerade dåligt. Det var svårt att koppla upp sig och då det gick kunde vi bara uppdatera instagram, twitter och facebook. Ibland knappt det. När vi till exempel försökte blogga bröts anslutningen hela tiden, så det gick helt enkelt inte.

Tre internetpaket

MSC Cruises internetpaket finns i tre versioner; Streamer, Surfer, Social.

Med Streamer ska man ha full tillgång till internet på upp till fyra enheter (laptop, mobiltelefoner, surfplatta…) och det inkluderar även ljud och bild (”audio- och videostreaming med maximal prioritet” som det beskrivs på hemsidan). Datamängden begränsas till 340 MB per dag / 1.5 GB per kryssning. Pris: €22.90 per dag / €69.90 per kryssning.

Med Surfer får två enheter tillgång till sociala medier, chat-appar, e-post och att surfa på webben med standardprioritet. Du kan skicka bilder, men ljud och video är inte tillgängligt. Datamängden begränsas till 170 MB per dag / 800 MB per kryssning. Pris: €11.90 per dag / €34.90 per kryssning.

Med paketet Social får en enhet tillgång till sociala nätverk och chat-appar – Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, WhatsApp, Snapchat, WeChat, Pinterest, VK, Odnoklassniki, Sinaweibo, Qzone, Line. Du kan skicka bilder, men surf, ljud och video är inte tillgängligt. Pris: €4.90 per dag / €19.90 per kryssning.

Segt internet

Eftersom vi hade det snabbaste och dyraste paketet och inte ens det fungerade tillfredsställande har vi svårt att rekommendera detta. Om det räcker att kolla facebook och liknande och man står ut med att det inte alltid fungerar så är det förstås bättre än inget. Om man förbokar något av paketen Streamer eller Surfer får man 20 % extra datamängd.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier