När jag fick priset ”All Stars of the Sea” på MSC Grandiosa

Nu är jag en av ”All Stars of the Sea”. Foto: Kaja Wilbik.

Jag har kryssat i hela mitt liv. Och berättat om det i snart 15 år i tidningsartiklar, radiointervjuer, blogg- och bokform – jag har även föreläst och pratar ofta och gärna om min favoritreseform för vem helst som orkar lyssna, haha!

När jag nyligen var ombord på en specialkryssning på nyinvigda MSC Grandiosa fick jag ta emot ett pris, All Stars of the Sea, för mina insatser att sprida kryssningskunskap. Och jag måste säga att det kändes väldigt bra! Nu kan jag lägga till ”prisbelönt kryssingsskribent” på mitt CV/visitkort. 😉

Hur gick det då till? Jo en av dagarna ombord på MSC Grandiosa fick jag ett sms att jag skulle infinna mig i Sky Lounge på däck 18 en viss tid. Det var jag, några skribenter/journalister till och en massa reseagenter i princip.

Det blev prisutdelning efter någon tipspromenad jag missat och så ytterligare en prisutdelning. Stora fina boxar med sidenfoder och maffiga glaspjäser började delas ut till olika personer. När jag insåg att de även gick till media så började jag fundera över om det kaaaanske låg någon särskild anledning bakom sms:et jag hade fått… 😉

En av ”All stars of the Seas”

Faktum är att jag tyckte jag kände igen mig i andras motiveringar också, haha! Som den för den norske journalisten Tom B. Andersson, om hans insatser att krossa olika kryssningsmyter. 🙂 Min bok ”Kryssa inte utan mig” har ju ett helt kapitel om detta. Men jag är förstås inte ensam om att skriva om det ämnet. Och sedan kom orden som var avsedda för mig:

”This person is the queen of spa and cruises in Sweden. Without her cruises would not at all be as well-known as it is today. There is truly no other person as dedicated to cruising as this person. The winner is Heidi Roven.”

Åsa Elmcrona, marknadschef Skandinavien för MSC Cruises, ger mig en grattiskram när hon delar ut priset. Foto: Kaja Wilbik.

Jo ja, jag skriver ju massor om spa också (har skrivit en bok, driver bloggen Spabanken, även pratat i radio om detta, föreläst, tar konsultuppdrag och har besökt sådär +265 spa över hela världen). Självklart var det väldigt fint av MSC Cruises att uppmärksamma båda dessa mina favoritområden och visa sin uppskattning! Mitt hjärta svämmade faktiskt över av tacksamhet så där som man kan känna när man blir både rörd och väldigt, väldigt glad… 🙂

Priset står nu på mitt kontor, på en plats där jag hela tiden har det i blickfånget där jag sitter vid min dator när jag skriver. Och det kommer både motivera och inspirera mig lång tid framöver till att fortsätta, det vet jag. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier