Norwegian Breakaway – först med saltrum till havs

MI-BWY-Experience-Spa-Thermal-Suite

Om bara ett par dagar reser jag till Rotterdam för att få vara med på premiärvisningen av Norwegian Cruise Lines nyaste fartyg Norwegian Getaway. Norwegian Getaway är systerfartyg till det tidigare Norwegian Breakaway som kom i april förra året. Breakaway är New York-fartyget som både har ”The Big Apple” som hemmahamn och tema ombord. För Getaway är det Miami som är ledstjärna och utgångspunkt.

Mycket gott finns att säga om såväl NCL som rederi samt Breakaway. Den korta försmak jag fick under de där dagarna i april smakade definitivt mer! Ett av alla fina områden ombord är deras Fitness & Spa-avdelningen som inrymmer både träningslokaler, behandlingsrum samt en bad- och bastuavdelning som i kryssningsvärlden brukar kallas thermal suite eller thermal area.

Hela avdelningen sträcker sig över drygt 2000 kvm i två våningar. Förutom flotta träningslokaler och rum, spa reception och väntlounge, är själva spaavdelningen med bad och bastur värd ett besök. Havsutsikten har tagits tillvara med varma keramikbänkar utmed alla glasfönster från golv till tak. Här finns också en hydrojetpool, jacuzzis samt olika bastur.

Det man slog på stora trumman för i spat när Norwegian Breakaway kom var saltrummet, en nyhet till havs. Väggarna är täckta med himalayasalt som är upplysta bakifrån och som sakta ger ifrån sig saltpartiklar. Medan man vistas i saltrummet andas man in dessa partiklar vilket har en välgörande verkan på bland annat luftvägar, hy och immunsystem.

MI-BWY-Experience-Spa-Salt-Room

Andra häftiga spa och hälsoupplevelser är alla medispa-behandlingar, den lyxiga ansiktsbehandlingen ”24 Karat Gold Facial” samt unika träningspass som pilatesvarianten Spirals och Nexersys interactive fight training, där man tränar intensivt i interval mot en simulerad avatar!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier