Nedräkningen har börjat, Bellissima next!

MSC Bellissima, pressbild.

Jag vet inte hur många invigningar av MSC Cruises-fartyg jag varit på. Ett tag var det ofta; MSC Poesia, MSC Musica, MSC Orchestra med flera. Jag minns spektakulära invigningar i Venedig med karnevalsstämning, pampiga tal och sprutande konfetti. Champagneflaskor som krossades mot skrov, festmåltider och flotta artistframträdanden.

Eftersom detta var länge sedan var allt också mer familjärt, mindre, närmre. Jag har fått träffa ägaren Herr Aponte liksom rederiets styrelseordförande (tidigare VD), Pierfrancesco Vago. Jag har varit med på presskonferens med, och ställt frågor till, Sophia Loren som är gudmor till flera fartyg.

Snabbt växande flotta

Men det var då, idag är MSC Cruises större och saker är nog annorlunda. Rederiet har haft en intensiv expansionstakt de senaste åren och är inte klara än. Idag består flottan av 15 fartyg och fler är på ingång.

Faktum är att om knappt tre veckor så ska MSC Cruises lansera ett nytt fartyg igen, och jag ska åter närvara vid dopceremonin! Nedräkningen har börjat! Att jag haft ett så långt uppehåll beror mest på tillfälligheter och att det passat dåligt. Nu passar det perfekt! Jag är otroligt glad och förväntansfull – jag älskar fartygsinvigningar!

MSC Bellissima ska invigas och visas upp de första dagarna i mars, i Southampton, och tydligen är detta det största fartyg som någonsin invigts i Storbritannien. Själv har jag varit på många fartyginvigningar just i Southampton; till exempel ett par Royal Caribbean-fartyg och Royal Princess då hertiginnan av Cambridge (f.d. Kate Middleton) invigde om fartygets gudmor.

Fartygsfakta

MSC Bellissima är 315 meter lång, har 19 däck och kan ta 4500 gäster (egentligen fler, men det vanliga sättet är att räkna på två i varje hytt). Fartyget ingår i samma klass som MSC Meraviglia, som vi ju kryssade med förra våren. MSC Bellissima är dock inte helt identisk, nyheter finns! Mer om dem längre fram.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier