IMG_0867_1
Fotosession med Svampbob och vänner! Foto: privat.

Det blir mycket Norwegian Cruise Line (NCL) nu men parallellt med att Norwegian Escape lanserades i helgen är jag ju inne på att berätta om vår kryssning tidigare i år med fartyget Norwegian Getaway. Här kommer fortsättningen!

När det gäller rederiets aktiviteter och underhållning för barn samarbetar de med Nickelodeon. Här hittar man karaktärer som Svampbob, Patrik Sjöstjärna, Dora the Explorer med flera. De dyker upp då och då runt fartyget som stora utklädda figurer och för den som har koll på dagsprogrammet finns ofta en hel del att vara med på, som sagostunder, fotosessions och lekar.

Det mesta ingår medan frukost med figurerna kostar extra. Vi gjorde inte det denna gång men har testat det tidigare på Norwegian Epic. Själva frukosten var inget vidare (mycket grön jello och sött), schemat ganska hektiskt men själva fotomöjligheten var bra eftersom man fick gå fram en och en (eller familjevis) och bli plåtad – eller plåta själv – med de figurer man ville. Och så tänker väl vi vuxna på annat sätt än barnen, sonen Isac verkade i alla fall väldigt nöjd!

IMG_1555_1
Jag och Isac busar och fäktas med ballongsvärd på Norwegian Getaway. Foto: K. Scheiderbauer.

Generellt är jag inte så förtjust i Nickelodeon. Kanske barnen ser annorlunda på det men som vuxen får man snarare lite dålig känsla när många lekar handlar om att andra ska se på och skratta åt när de som snällt ställer upp får grädde, vatten eller grön jello över sig. Harmlöst visst, men samtidigt lite ”förnedringslek”. Bättre är det då när de bara dansar och uppträder.

Annat vi var med på ombord var ”family balloon making” och ”happy family deck party”. Det sistnämnda var faktiskt riktigt kul med olika stationer och tävlingar. Ledarna var lite tråkiga, väl nitiska istället för lekfulla men sonen Isac vann en t-shirt i alla fall 🙂 .

Sammanfattningsvis är Norwegian Getaway ett toppenfartyg för barnfamiljer, särskilt om de hunnit bli över 3 år, gärna kanske 5-7 sådär så att de har glädje av och kan nyttja allt. Mer om de häftiga däckaktiviteterna längre fram!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier