”Nya” MSC Armonia; nu är vi ombord

MSC Armonia landgång
MSC Armonia landgång

Sitter med en perfekt espresso på Café San Marco ombord på MSC Armonia. Vår kanariekryssning har börjat och i morse la vi till på Fuerteventura. Vädret är lite grått och det är, förstås, blåsigt. Jag skriver ”förstås” för det är precis vad namnet Fuerteventura betyder; stark vind. Vi tar en lugn förmiddag och går nog av först efter lunch för att se oss om lite och insupa ö-atmosfären.

Gårdagens ankomst flöt på bra. MSC-personal fanns på plats redan på Gran Canarias flygplats och transfern mellan flygplatsen och hamnen som ligger mitt i Las Palmas, tog bara 20 minuter. Incheckningen var också lugn och välordnad, ett bra första intryck alltså!

I terminalen bjöds det på vatten och juice vid ankomst och den som ville kunde nappa på att boka ett dryckespaket eller boka spa. VI tog i alla fall emot information av spapersonalen, bland annat ett papper att fylla i för en tävling. Tur det, för det var enda chansen – när jag önskade ett papper till ombord till vår vän som kryssar med oss denna gång, gick det inte.

Lite anonym ombordstigning; inga välkomnande leenden eller skämt som vi är vana vid från Karibien. Snart var vi i alla fall i vår hytt på däck 8; en 4-bädds oceanview.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier