Nyrenoverat St Petersburg-fartyg visas idag

Pressbild, St Peter Line.

Dagens pressmöte i Frihamnen ombord på fartyget Princess Anastasia har tyvärr en sorgekantad inramning. Vårgarderoben får ge vika för en svart outfit.

Vad pratar jag om? Jo, idag har rederiet Moby SPL (tidigare St. Peter Line som nu slagit sig samman med det italienska färjerederiet Moby) en tillställning ombord på sitt nyrenoverade fartyg som man kan ta från Stockholm på visumfria kryssningar till St Petersburg – där det ju igår skedde ett attentat.

Min första reaktion var att inte gå, stanna hemma, dra upp benen i soffan och låsa dörren. Det är ju så man känner. Man vill skydda sig. Men så tänkte jag om. Rädsla ska inte stoppa vår upptäckarlust, reslust eller önskan att veta mer om den här världen vi lever i.

Till Frihamnen ska jag i alla fall ta mig, det är en början. Se fartyget och hur det har renoverats (vi har kryssat med henne förut). Sedan får vi se. Blir det en kryssning lär ni få veta det här. Idag går våra tankar till drabbade familjer och anhöriga till dem som dog och skadades i gårdagens attentat.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier