Oceanbus – en annorlunda sightseeing av Stockholm

Bussen väcker definitivt uppmärksamhet med sin ditmålade stora mun. För mig är det en haj men för dig liknar den kanske något annat havsdjur? 😉

Tidigare i våras åkte vi in till Stockholm city en dag för att leka turister i vår egen hemstad. Vi gjorde en mycket annorlunda och festlig sightseeing-tur med amfibiebussen Oceanbus!

Oceanbus är något så ovanligt som en buss som även är en båt, därför tyckte vi att detta förtjänade att bli uppmärksammat här på Seafun. 🙂 Amfibiebussarna är dessutom Skandinaviens första i sitt slag och den vi åkte med var en 10 ton tung dam döpt till Estelle.

Kanske har du redan sett Oceanbus köra förbi i Stockholms city någon gång?

Hela familjen klev ombord för en riktigt trevlig guidad tur av en superduktig tjej vid namn Ebba. Det var hennes allra första vecka (andra dag tror jag bestämt), och hon klarade det galant och pratade både informativt och skämtsamt om vår vackra huvudstad, dess fenomen, traditioner och invånare.

Ebba och Johnny – ett bra team som gjorde vår tur lyckad och speciell!

Spännande för såväl barn som vuxna

Mina barn (9 och 3) tyckte det hela var mycket spännande, ja det tyckte vi alla! Först körde den hajmålade bussen fram mitt i city och förbi Stureplan för att sedan ta sig ut mot Berwaldhallen och förbi Nobelparken.

Lille Theo ser allvarlig ut här men tyckte turen var väldigt kul och spännande. 🙂

Strax efter Villa Källhagen finns ett strandliknande ställe där bussen brände ner rakt i vatten till allas jubel!

Förstår ni vilken underlig känsla att åka ner likt James Bond med en bil i vattnet och sedan köra iväg…!

När bussen blivit båt tuffade vi fram genom Djurgårdsbrunnsviken, under Djurgårdsbron och vidare runt Kastellholmen, Skeppsholmen med utsikt över flera av Stockholms viktigaste sevärdheter, innan det blev dags att vända tillbaka igen mot Diplomatstaden och upp på land. Även att lämna vattnet och bli buss igen var en lite dramatisk manöver (eller så var de bara skickliga på att skapa spännande dramatik ;-)) men allt gick bara bra.

Isac, här 8 år, tyckte också turen var häftig!

En annan viktig person utöver den duktiga guiden var förstås vår skeppare; kapten tillika bussförare Johnny. Han är den som ställer om bussen från bil till båt. Bussen är specialbyggd i USA och klarar såväl land som vågor.

Det gick inte att ta miste på vem som var kapten på ”skutan”! 😀 Johnny var en utmärkt förare av både buss och båt.

Perfekt utflykt oavsett väder

Till alla er som ännu inte tagit en tur än med Oceanbus skulle jag bara vilja säga, gör det! Turist eller stockholmare spelar ingen roll, alla har behållning av den här spännande och annorlunda sightseeingturen. 🙂 Och det bästa är att den ju är väderoberoende.

Välkomna ombord hälsar Ebba och Johnny!

Turen avgår fem gånger per dag och startar på Strömgatan. Priset är 280 kronor (290 kronor från 1/7), barn upp till 2 år som kan sitta i knät på en vuxen får åka gratis.

Här nedan kan ni se vår film från turen med Oceanbus!

En kommentar på “Oceanbus – en annorlunda sightseeing av Stockholm

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier