O’Sheehans kvar trots att Sheehan lämnat

IMG_1122_1
Sportkänsla med rätter som burgare med frites – typiskt O’Sheehans! Foto: Heidi Rovén.

O´Sheehans är en pub som finns på flera av Norwegian Cruise Lines fartyg, så även Norwegian Getaway. Namnet ska förstås anspela på att vara en irländsk pub, vilket också är stilen (på ett amerikaniserat sätt!) men namnet är egentligen lånat av företagets ex-VD Kevin Sheehan.

Jag mötte honom i en hiss ombord en gång, det vara bara han och jag, och vi småpratade lite. Jag kom just från O’Sheehans där jag vill minnas att jag hade unnat mig deras totalt livsfarliga chocolate brownie med valnötter och glass. Han svarade genast; O’Sheehans – det är mitt favoritställe ombord! Det var inte förrän två sekunder efter han hade lämnat hissen som polletten trillade ner, att …ja så klart – om man har en bar/pub uppkallad efter sig så 🙂 !

_MG_3353_1
Foto: H. Rovén

Eftersom de oftast serverar snabbmat och enklare käk på O’Sheehans går vi inte dit jätteofta under en kryssning, men absolut ett par gånger. Ibland är det det enda som är öppet, till exempel de där första mornarna i Karibien när man vaknar vid 5-snåret på grund av jetlag och inget annat frukostställe är öppet än 🙂 . Ibland har de också särskilda temakvällar med viss mat, och som sagt, man kan hitta riktigt smarriga efterrätter på eftermiddagarna om sötsuget sätter in!

Kevin O’Sheehan lämnade rederiet i början av året. Namnet och pubarna kommer dock att finnas kvar tills vidare. Här är en lista med vilka av rederiets fartyg som man hittar en O’Sheehans-pub på:

Norwegian Breakaway
Norwegian Epic
Norwegian Escape
Norwegian Gem
Norwegian Getaway
Norwegian Jewel
Norwegian Pearl
Norwegian Star

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier