På väg mot The Big Apple

cunard-posters

Nu är det dags! Imorgon flyger vi till The Big Apple – aka New York – för ett par dagars storstads-sightseeing innan vi går ombord på Queen Mary 2 som ska ta oss över Atlanten till Southampton. Det blir vår första transatlantiska kryssning och självklart känns det helrätt att det är med ”the ship” i detta sammanhang.

Jag har skrivit om Queen Mary 2 här förut på SeaFun och även uppmärksammat det faktum att rederiet Cunard firar hennes 10-års jubileum i år. Fartyget är specialbyggt för att korsa Atlanten och så vitt vi vet är QM2 det enda fartyg som gör det reguljärt, det vill säga inte för att ompositionera sig utan som permanent rutt.

Flygrädda celebriteter gör denna kryssning, ja kändisar överhuvudtaget då det är tjusigt, klassiskt och mäkta populärt. Och nu är det vår tur. Det känns spännande, stort och som en milstolpe faktiskt – något att ”bocka av” på reseagendan efteråt!

Ps. Vi har kryssat med Cunard förut. Senast i oktober 2013 med fartyget Queen Elizabeth då jag gjorde många inlägg efteråt. Sök gärna upp dem här på SeaFun.se, och klicka sedan in på Globetrotter.se – de är riktiga kryssningsspecialister som har finfina erbjudanden med just Cunard nu.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier