Passregler höll på att stoppa kryssningen

_MG_5329_1
Barcelona beach. Hamnen är inte långt borta. Ute till havs syns skuggan av ett kryssningsfartyg. Foto: Heidi Rovén.

Klockan ringde vid 04 igår morse, ingen tid man helst vill varken vakna eller gå upp. Flyget mot Barcelona lyfte strax efter kl 06 och nu är jag äntligen framme i ett soligt och vårvarmt Barcelona! Men, det var nära att resan inte blev av…

Kort före avresan idag fick jag ett mail. Kunde jag ansöka om nytt pass för mitt hade för kort giltighetstid. Va? tänkte jag, det gäller ju till oktober! Och nej, jag hade absolut inte tid att fixa ett nytt pass. Nog vet jag att det måste gälla ett halvår efter hemkomst när man till exempel reser till USA, men Europa?

Reglerna gällde nu inte själva flighterna till Barcelona och hem från Rom utan själva kryssningen med Allure of the Seas. Rederiet Royal Caribbean International är ju mestadels amerikanskt och kanske är det därför de har dessa passregler. I vilket fall lyckades en fe svinga sitt trollspö och rucka lite på dessa regler just i mitt fall för denna resa (puh!) och det är jag förstås tacksam för!

Så ett tips gott folk, kolla passets giltighetstid – eller rederiets regler – oavsett var ni ska kryssa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier